Κοσμος

Άλλες πέντε γυναίκες κατηγορούν τον Λικ Μπεσόν για σεξουαλική παρενόχληση

«Φαντασιοπληξίες» απαντά ο Γάλλος σκηνοθέτης του «Πέμπτου Στοιχείου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18286330.jpg
© EPA/MAXIM SHIPENKOV

Αυξάνεται ο κατάλογος των γυναικών που καταγγέλλουν τον σκηνοθέτη, Λικ Μπεσόν, για σεξουαλική παρενόχληση. Πιο αναλυτικά, προστέθηκαν άλλες πέντε γυναίκες ανεβάζοντας σε εννέα τον συνολικό αριθμό των γυναικών που έχουν καταγγείλει τη συμπεριφορά του γάλλου σκηνοθέτη.

Μετά από έρευνα του ιστοτόπου Mediapart μια πρώην βοηθός του Μπεσόν τον κατηγόρησε ότι την υποχρέωσε σε σεξουαλική επαφή, ενώ συχνές ήταν και οι παρόμοιου είδους παρενοχλήσεις. Η ίδια διατείνεται ότι την επίμαχη περίοδο είχε ενημερώσει συναδέλφους της για τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες καταγγέλλουσες βρίσκονται δύο μαθήτριες στη σχολή του Μπεσόν στο στούντιο Cité du Cinéma και μια πρώην υφιστάμενη του σκηνοθέτη στο EuropaCorp.

Τα προβλήματα για τον Μπεσόν ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο όταν ανακρίθηκε από αστυνομικούς μετά την καταγγελία βιασμού που υπέβαλε σε βάρος του η ηθοποιός Σαντ βαν Ρόι.

Ο σκηνοθέτης αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες κάνοντας λόγο για «φαντασιοπληξίες» ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί για τις νέες αποκαλύψεις σε βάρος του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ