Κοσμος

Ένταση στη Θάλασσα του Αζόφ - Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για εμβολισμό πλοίου της

Η Μόσχα διαψεύδει το Κίεβο που κάνει λόγο για αποκλεισμό του ναυτικού του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
russia-fleet.jpg

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για εμβολισμό πλοίου της στα ανοιχτά της προσαρτημένης Κριμαίας. Το Κίεβο παράλληλα κατηγορεί τη Ρωσία ότι εμπόδισε σε τρία πλοία της την πρόσβαση στην Θάλασσα του Αζόφ από την Μαύρη Θάλασσα,.

Η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας διαψεύδει την πληροφορία και τους ισχυρισμούς του Κιέβου.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη στη Θάλασσα του Αζόφ, το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας με την οποία συγκοινωνεί μέσω του πορθμού του Κερτς. Στο βόρειο τμήμα της αναφερόμενης θάλασσας βρίσκεται η Ουκρανία, στα δυτικά της, η Κριμαία και στα ανατολικά της, η Ρωσία.

Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι το ρυμουλκό της υπέστη ζημίες στη μηχανή και στο εξωτερικό κέλυφος. Από την πλευρά της η Μόσχα ισχυρίζεται ότι τα ουκρανικά πλοία έπλεαν στα χωρικά της ύδατα και κατηγόρησε το Κίεβο για «προκλητικές ενέργειες».

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα και το Κίεβο αντάλλαξαν κατηγορίες για την παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια Ρώσων συνοριακών φρουρών να σταματήσουν ουκρανικά πλοία που προσπαθούσαν να κάνουν τον γύρο της Κριμαίας, με προορισμό ένα ουκρανικό λιμάνι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ