Κοσμος

Συμφωνία στις Βρυξέλλες, μαύρα σύννεφα στο Λονδίνο

Οι Εργατικοί θα καταψηφίσουν τη συμφωνία της Μέι - Άγνωστες οι διαθέσεις των Συντηρητικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-brexitnew.jpg
© Chris J Ratcliffe /Getty Images / Ideal Images

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα του, θα καταψηφίσει τη συμφωνία για το Brexit στο κοινοβούλιο.

Τα στελέχη της κυβέρνησης της Μέι χαιρέτισαν τη συμφωνία στις Βρυξέλλες με τους ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ. «Ήρθε η στιγμή να γίνουμε πραγματιστές», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης. «Λελογισμένη η συμφωνία της Μέι», σχολίασε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Άμπερ Ραντ.Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ χαρακτήρισε ως «πρόκληση”» τα αριθμητικά δεδομένα στο κοινοβούλιο της Βρετανίας για την έγκριση της συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, για το Brexit.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι η απόρριψη της συμφωνίας θα είχε ως συνέπεια «πολύ μεγάλα ρίσκα»  για την χώρα.

«Τα αριθμητικά δεδομένα για την ώρα, αποτελούν μία πρόκληση. Ωστόσο, πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες»,  δήλωσε ο Χαντ σήμερα στο BBC.

«Από την άλλη μεριά, νομίζω πως αυτό που θα κάνουν όλοι οι συνάδελφοί μου, είναι να σκεφτούν αυτό που εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον»,  τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Οι Βορειοϊρλανδοί επανεξετάζουν

Η ηγέτιδα του κόμματος DUP της Βόρειας Ιρλανδίας είπε ότι «θα επανεξετάσει» τη συμφωνία στήριξης προς την συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας, εάν η συμφωνία για το Brexit περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Εάν προκύψει μία κατάσταση στην οποία θα αποφασίσουν να υποστηρίξουν αυτή την συμφωνία -δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι θα το πράξουν- αλλά αν το κάνουν, τότε, προφανώς, θα πρέπει να επανεξετάσουμε την συμφωνία παροχής εμπιστοσύνης»,  δήλωσε η Αρλίν Φόστερ στην εκπομπή του BBC ( Andrew Marr show) μετά την σημερινή αποδοχή της συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ