- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ουγγαρία χορήγησε άσυλο στον Γκρουέφσκι, σύμφωνα με τα ουγγρικά Μέσα
Αίτημα έκδοσης του πρώην πρωθυπουργού ζητά η πΓΔΜ
Σήμερα ή αύριο, οι αρχές στην πΓΔΜ αναμένεται να στείλουν στην Ουγγαρία αίτημα για την έκδοση του πρώην πρωθυπουργού Νικόλα Γκρουέφσκι, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα του προκειμένου να αποφύγει ποινή φυλάκισης για διαφθορά.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα ουγγρικά Μέσα, οι αρχές της Βουδαπέστης χορήγησαν ήδη άσυλο στον πρώην πρωθυπουργό.
Μέχρι στιγμής, οι ουγγρικές αρχές δεν έχουν προβεί σε σχετικές δηλώσεις. Η υπόθεση του πρώην Πρωθυπουργού της πΓΔΜ συζητήθηκε επίσης από τους Ούγγρους βουλευτές τη Δευτέρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Siartio, εξήγησε ότι οι ουγγρικές αρχές δεν διαδραμάτισαν κανένα ρόλο στην απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να ζητήσει άσυλο στην Ουγγαρία.
Ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι αρχές της Βουδαπέστης θα στείλουν τον φάκελο που υπάρχει εναντίον του Γκρουέφσκι στις αρχές της πΓΔΜ. Χθες, ο πρεσβευτής της Ουγγαρίας στα Σκόπια, Λάσλο Ντούκς κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στα Σκόπια για να του παραδώσει ένα σημείωμα διαμαρτυρίας σχετικά με τη ζήτηση ασύλου.
Παρόλες τις φήμες περί χορήγησης ασύλου, ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Βίκτορ Ντιμόφσκι ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος ότι η Ουγγαρία θα ενεργήσει στο πνεύμα καλών διμερών σχέσεων και χωρίς καθυστερήσεις στην απόρριψη της αίτησης του Γκρουέφσκι για άσυλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.