Κοσμος

Η Ουγγαρία χορήγησε άσυλο στον Γκρουέφσκι, σύμφωνα με τα ουγγρικά Μέσα

Αίτημα έκδοσης του πρώην πρωθυπουργού ζητά η πΓΔΜ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gruefski.jpg
© EPA/GEORGI LICOVSKI

Σήμερα ή αύριο, οι αρχές στην πΓΔΜ αναμένεται να στείλουν στην Ουγγαρία αίτημα για την έκδοση του πρώην πρωθυπουργού Νικόλα Γκρουέφσκι, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα του προκειμένου να αποφύγει ποινή φυλάκισης για διαφθορά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ουγγρικά Μέσα, οι αρχές της Βουδαπέστης χορήγησαν ήδη άσυλο στον πρώην πρωθυπουργό.

Μέχρι στιγμής, οι ουγγρικές αρχές δεν έχουν προβεί σε σχετικές δηλώσεις. Η υπόθεση του πρώην Πρωθυπουργού της πΓΔΜ συζητήθηκε επίσης από τους Ούγγρους βουλευτές τη Δευτέρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Siartio, εξήγησε ότι οι ουγγρικές αρχές δεν διαδραμάτισαν κανένα ρόλο στην απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να ζητήσει άσυλο στην Ουγγαρία.

Ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι αρχές της Βουδαπέστης θα στείλουν τον φάκελο που υπάρχει εναντίον του Γκρουέφσκι στις αρχές της πΓΔΜ. Χθες, ο πρεσβευτής της Ουγγαρίας στα Σκόπια, Λάσλο Ντούκς κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στα Σκόπια για να του παραδώσει ένα σημείωμα διαμαρτυρίας σχετικά με τη ζήτηση ασύλου.

Παρόλες τις φήμες περί χορήγησης ασύλου, ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Βίκτορ Ντιμόφσκι ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος ότι η Ουγγαρία θα ενεργήσει στο πνεύμα καλών διμερών σχέσεων και χωρίς καθυστερήσεις στην απόρριψη της αίτησης του Γκρουέφσκι για άσυλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ