- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιβάτης της British Airways κατέθεσε αγωγή επειδή «τον έβαλαν να καθίσει δίπλα σε υπέρβαρο»
Ζητά αποζημίωση επειδή υποχρεώθηκε να στριμωχτεί
Ένας επιβάτης της British Airways κατέθεσε αγωγή εις βάρος της αεροπορικής εταιρείας ζητώντας αποζημίωση ύψους περίπου 11.200 ευρώ επειδή, όπως κατέθεσε σε δικαστήριο, τραυματίστηκε γιατί υποχρεώθηκε να στριμωχτεί σε ένα κάθισμα δίπλα σε έναν υπέρβαρο επιβάτη του αεροσκάφους, γράφει η Guardian.
O Στίβεν Πρόσερ, 51 ετών, ζητεί αποζημίωση για τραυματισμό και διαφυγόντα κέρδη έπειτα από μια 12ωρη πτήση από την Μπανγκόγκ ως το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στη διάρκεια της οποίας καθόταν δίπλα στον υπέρβαρο επιβάτη.
Ο Πρόσερ έχει ύψος 1,60μ και ο συνεπιβάτης στην πτήση είχε 1,93μ και ζύγιζε 140 κιλά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν παραπονέθηκε στον διπλανό του γιατί έδειχνε να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με το βάρος του όμως παραπονέθηκε στο πλήρωμα του αεροσκάφους που φέρεται να του απάντησε ότι δεν υπήρχαν ελεύθερα καθίσματα στην πτήση με το Boeing 777 και δεν του επέτρεψε να αλλάξει θέση με κάποιον άλλον.
Ο Πρόσερ, ένας πολιτικός μηχανικός από την νότια Ουαλία, δήλωσε ότι ήταν τόσο στριμωγμένος στο κάθισμά του που έκτοτε έχει συνεχείς πόνους στην πλάτη και στη σπονδυλική στήλη.
Εξήγησε μάλιστα ότι η άβολη στάση στην οποία υποχρεώθηκε να βρίσκεται καθ΄όλη τη διάρκεια της πτήσης ενεργοποίησε έναν παλιό τραυματισμό του στην σπονδυλική στήλη, γεγονός που καθιστά απαγορευτικό να εργάζεται υπερωρίες. Επιπλέον υποστηρίζει ότι εξαιτίας του συνεχούς πόνου δεν έχει καθόλου ενέργεια, γεγονός που έχει επηρεάσει την σχέση με την σύντροφό του και τον έχει υποχρεώσει να εγκαταλείψει την ποδηλασία βουνού.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Πρόσερ δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα στη διάρκεια της πτήσης και κάποιες ώρες "κοιμόταν".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Τι ισχύει για λιπάσματα και ετικέτες
Οι έλεγχοι θα γίνονται με τη μορφή τεστ σάλιου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.