- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν προς Ελλάδα και Κύπρο: Μην μας φέρνετε σε δύσκολη θέση
Ο Τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για «συμφέροντα που συγκρούονται» στην ανατολική Μεσόγειο
Στην ένταση στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από το Παρίσι, σημειώνοντας ότι υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα.
Υπάρχει η συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την ExxonMobil των Αμερικανών. Οι ΗΠΑ «θα πουν μην πάτε εκεί, αλλά πράξτε οτιδήποτε άλλο». Όπως είναι γνωστό, εμείς ξεκινήσαμε από τον βορρά. Γι' αυτή τη δουλειά θα έχουμε δύο πλοία γεώτρησης και δύο σεισμικών ερευνών. Το ένα πλοίο γεώτρησης θα είναι στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα. Τα σεισμικά ήδη διεξάγουν έρευνες. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα προστασίας γύρω από αυτά. Εμείς λέμε και στους φίλους μας τα δέοντα: «μην μας φέρνετε σε δύσκολη θέση» είπε ο κ. Ερντογάν.
Με βάση το διεθνές δίκαιο, ό,τι βγαίνει από τα χωρικά ύδατα ανήκει σε όλο τον κυπριακό λαό, συνέχισε ο κ. Ερντογάν για να συμπληρώσει: «Ότι έχουμε εμείς στη Βόρεια Κύπρο και ότι υπάρχει στη Νότια μοιράζεται αναλογικά με τον πληθυσμό. Αλλά δεν εννοούμε την μοιρασιά μετά την εξόρυξη. Με ποιον θα κάνετε τη συμφωνία; Όταν συνάπτεται αυτή η συμφωνία πρέπει να είναι εκεί και οι Αρχές της "ΤΔΒΚ" ή οι εγγυητικές χώρες. Αν σκέπτεστε με τη λογική τόση εξόρυξη και τα μοιράζω, αυτό δεν είναι δίκαιο. Για να είναι δίκαιο πρέπει από την προκήρυξη του διαγωνισμού, από την αρχή, να γίνει από κοινού. Μόνο έτσι καθίσταται η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αυτή είναι η προσέγγισή μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.