Κοσμος

Η Τουρκία απαντά στον Καμμένο για τα ναυτικά μίλια: Ο εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι στα έξι μίλια

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις ίδιες εφαρμογές που ακολουθούσε μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά το FIR»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
akar.jpg
© EPA/SEDAT SUNA/FILE

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις ίδιες εφαρμογές που ακολουθούσε μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά το FIR», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σύμφωνα με τις οποίες οι τουρκικές αρχές υπέβαλαν αίτημα για είσοδο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφώνστο ελληνικό FIR.

Ο κ. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει μάλιστα ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, σχολιάζοντας ότι για πρώτη φορά συμβαίνει μια τέτοια ενέργεια, καθώς μέχρι σήμερα η Τουρκία προτιμά να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να δίνει σχέδια πτήσης. 

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, μια χώρα που θέλει να κάνει χρήση του εναέριου χώρου μιας άλλης χώρας, έχει την υποχρέωση να ζητήσει την άδεια και για πολιτικές αλλά και για στρατιωτικές πτήσεις. Όπως είναι φυσικό, η χώρα μας αναγνωρίζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδος που εκτείνεται στα 6 μίλια και σε πτήσεις προς την Ελλάδα και σε πτήσεις που γίνονται μέσω της Ελλάδος κάνει αίτηση άδειας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και συμβάσεις. Αυτή, δεν είναι μια νέα πρακτική».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ