- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γκορμπατσόφ: Μπορούμε να σταματήσουμε έναν νέο «ψυχρό πόλεμο»
«Μιλάνε για έναν πυρηνικό πόλεμο, λες και είναι κάτι το επιτρεπτό, ετοιμάζονται για έναν πόλεμο, συζητούν σενάρια»
Ο πρώτος και τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση την ανάγκη να αποφευχθεί ένας νέος ανταγωνισμός των εξοπλισμών και ένας «ψυχρός πόλεμος». Την δήλωση του ανέγνωσε ο σύμβουλος και μόνιμος μεταφραστής του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Πάβελ Παλάσενκο, κατά την παρουσίαση το νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γνωρίστε τον Γκορμπατσόφ».
Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ήταν παρών στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ αλλά δεν ανέβηκε στην σκηνή.
«Σήμερα βλέπουμε ότι γίνονται απόπειρες ... να οδηγηθεί ο κόσμος στο παρελθόν και ο πιο μεγάλος κίνδυνος είναι να επιστρέψουμε στην αντιπαράθεση, να αρχίσει ένας νέος ανταγωνισμός των εξοπλισμών» αναφέρεται στη δήλωση του.
Ο Γκορμπατσόφ επεσήμανε ότι σήμερα «μιλάνε για έναν πυρηνικό πόλεμο, λες και είναι κάτι το επιτρεπτό, ετοιμάζονται για έναν πόλεμο, συζητούν σενάρια». «Όπως λένε το παραπέρα δεν οδηγεί πουθενά. Με κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβιβαστούμε, δεν μπορούμε να παραιτηθούμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να σταματήσουμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο και θα κάνω τα πάντα γι αυτό», δήλωσε ο πρώτος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης.
Στο μήνυμα του ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, υπογράμμισε ότι σ' έναν πυρηνικό πόλεμο δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές. «Νομίζω ότι αυτά τα λόγια πρέπει να γίνουν το σύνθημα του νέου κινήματος ενάντια στον πυρηνικό πόλεμο».
Ο Γκορμπατσόφ, υπενθύμισε ότι πριν από λίγο καιρό κάποια ξένα έντυπα δημοσίευσαν άρθρο του, στο οποίο επεσήμαινε ότι είναι ανεπίτρεπτο να αποχωρεί κάποιος από την Συνθήκη για την κατάργηση των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς. Προσέθεσε ότι μετά τη δημοσίευση του άρθρου έλαβε επιστολή από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόρτζ Σούλτς μέσω της οποίας δήλωνε ότι συμφωνεί μαζί του και θεωρεί ανεπίτρεπτη τη αποχώρηση από την Συνθήκη (την οποία σημειωτέον ανακοίνωσαν πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.