Κοσμος

Συναγερμός στη Βαρκελώνη - Απειλή για βόμβα σε τρένα

Έκλεισαν δύο σιδηροδρομικές γραμμές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18363486.jpg
© EPA/FERNANDO ALVARADO

Στο κλείσιμο δύο σιδηροδρομικών γραμμών προχώρησε η καταλανική αστυνομία της Βαρκελώνης, μετά την κινητοποίηση ομάδας πυροτεχνουργών,  λόγω απειλής για βόμβα όπως επισημαίνουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

«Πραγματοποιούμε ελέγχους στις γραμμές των ταχείων αμαξοστοιχιών στο σταθμό Sants de Barcelona, ακολουθώντας ένα πρωτόκολλο ασφαλείας. Δύο τρένα στις γραμμές 3 και 4 έχουν εκκενωθεί. Κινητοποιήθηκαν οι πυροτεχνουργοί», ανακοίνωσε η καταλανική αστυνομία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι η υπηρεσία ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού εντόπισε με σκάνερ πιθανό εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε βαλίτσα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων

Η εταιρεία των ισπανικών σιδηροδρόμων Adif ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον σταθμό Μπαρτσελόνα Σαντς.

Οι αμαξοστοιχίες είναι και πάλι στις τροχιές και τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελόνης, μετά τη διακοπή της λειτουργίας δύο γραμμών όταν εντοπίστηκε πιθανός εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε βαλίτσα, σύμφωνα με την Adif.

Η αστυνομία της Καταλονίας έχει αναπτύξει ομάδα πυροτεχνουργών στον σταθμό μετά τον εντοπισμό συσκευής κατά τη διάρκεια ελέγχου ασφαλείας και διενεργεί περαιτέρω ελέγχους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ