- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποιοι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι δεν θα προσκληθούν στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός
Ανεπιθύμητοι...
Οι διοργανωτές του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Νταβός της Ελβετίας, δεν θα προσκαλέσουν τρείς ρώσους δισεκατομμυριούχους εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, γράφει η εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη δικές της πηγές. Πρόκειται για τον συνιδιοκτήτη της ρωσικής εταιρείας αλουμινίου Όλεγκ Ντεριπάσκα, τον ιδιοκτήτη του ομίλου Renova Βίκτορ Βέξελμπεργκ και τον πρόεδρο της τράπεζας BVT Αντρέι Κόστιν.
Οι πηγές της εφημερίδας συσχετίζουν την απόφαση αυτή με την ανησυχία που έχουν προκαλέσει στους διεθνείς οργανισμούς οι κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι Ηνωμένες πολιτείες στους ρώσους επιχειρηματίες από τον Απρίλιο. Ωστόσο όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, δεν υφίστανται οι οποιοιδήποτε νόμιμοι λόγοι που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την έλευση τους στον παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ.
Μία από τις πηγές της εφημερίδας υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή διέγραψε όλες τις προσπάθειες των διοργανωτών του φόρουμ στο Νταβός να πείσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί το φόρουμ.
«Το ζήτημα δεν βρίσκεται στον νόμο. Στους ίδιους (διοργανωτές) ασκούνται τεράστιες πιέσεις εκ μέρους των ΗΠΑ, ώστε (οι Ντεριπάσκα, Βέξελμπεργκ και Κόστιν) να μην προσκληθούν» δήλωσε η πηγή των FT.
Ο Ντεριπάσκα δεν προτίθετο να επισκεφθεί το Νταβός
Ο Ρώσος επιχειρηματίας Όλεγκ Ντεριπάσκα δεν προγραμμάτιζε να επισκεφθεί το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, καθώς έχει αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης του, δήλωσε στο πρακτορείο TASS πηγή προσκείμενη στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, προσθέτοντας ότι «γι αυτό τον λόγο η συμμετοχή του στο φόρουμ δεν έχει νόημα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.