Κοσμος

Αλβανία: Εισαγγελική δίωξη κατά του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
katsifas.jpg
© facebook.com/kostas.katsifas.14

Με τις κατηγορίες της της απόπειρας ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ο εισαγγελέας Τιράνων άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του νεκρού ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Την ίδια ώρα, ο 35χρονος παραμένει άταφος για έκτη ημέρα, παρά το αίτημα που έχει καταθέσει η οικογένεια για την παραλαβή της σορού του. Τελικά, ο πατέρας του θύματος, Ιωάννης Κατσιίφας, μεταβαίνει στα Τίρανα, για να καταθέσει για τη συγκεκριμένη σχηματιζόμενη δικογραφία που θα «ξεκλειδώσει» την παράδοση του νεκρού στην οικογένεια.

Με δηλώσεις του στο Θέμα 104,6 ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος επισημαίνει πως συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά, η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όπως είπε, οι Αλβανοί έφτασαν στο σημείο να ανοίξουν δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία κατά του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετά το θάνατό του ενώ, όπως εξήγησε, στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες άμεσα αρχειοθετούνται με το θάνατο ενός ανθρώπου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ