- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ένα 9χρονο αγοράκι βρέθηκε αποκεφαλισμένο και οι αστυνομικές έρευνες δείχνουν πως πρόκειται ανθρωποθυσία σε Θεά των Ινδουιστών και μάλιστα από στενούς συγγενείς του παιδιού: τον αδελφό του και τον θείο του.
Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, ο 9χρονος Ghanashyam Rana βρέθηκε νεκρός στο χωριό Sundhimunda, στην πολιτεία της Odisha, στην ανατολική Ινδία. Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον αδελφό και τον θείο του θύματος, Shobhaban και Kunja Rana, για εμπλοκή στη δολοφονία, ενώ ο ένας από τους δράστες φέρεται να έχει ομολογήσει το στυγερό έγκλημα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης με την αιτιολογία της θυσίας στη θεά Ντούργκα.
Σύμφωνα με την Ινδουιστική θρησκευτική παράδοση, η ανθρωποθυσία στη συγκεκριμένη Θεά, γνωστή και ως Ντέβι, αποβλέπει στην ευημερία και την εκπλήρωση των επιθυμιών.
Οι γονείς του 9χρονου Ghanashyam είχαν δηλώσει την εξαφάνιση του γιου τους από τις 14 Οκτωβρίου. Το αποκεφαλισμένο πτώμα του παιδιού βρέθηκε τέσσερις μέρες αργότερα, στις όχθες γειτονικού ποταμού. Οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγο πιο δίπλα και το κεφάλι του 9χρονου, καθώς κι ένα μαχαίρι που ταυτοποιήθηκε ως το όργανο του εγκλήματος και μια παρατημένη μηχανή, η οποία ανήκει σε έναν από τους δύο φερόμενους ως δράστες. Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως έχει ανοίξει επίσημα υπόθεση ανθρωποθυσίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Το φαινόμενο θυσιών έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην Ινδία, καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά που πιστοί τεμαχίζουν τη γλώσσα τους ως πράξη «υπέρτατης θυσίας και προσφοράς» στη θεά Ντέβι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.