- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσαβούσογλου για Κασόγκι: Δεν έχουμε δώσει ηχογράφηση της δολοφονίας σε κανέναν
«Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να παράσχει οποιαδήποτε ηχητική καταγραφή στον Πομπέο ή σε οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό αξιωματούχο»
Η Τουρκία δεν έχει μοιραστεί οποιεσδήποτε ηχογραφήσεις με οποιονδήποτε, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έπειτα από πληροφορίες ότι η Άγκυρα έδωσε μια ηχογράφηση της δολοφονίας ενός αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να παράσχει οποιαδήποτε ηχητική καταγραφή στον Πομπέο ή σε οποιονδήποτε άλλον Αμερικανό αξιωματούχο», δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσαβούσογλου δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, το σχόλιο αυτό έκανε ο Τσαβούσογλου, που επισκέπτεται την Αλβανία. Ο υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης στους δημοσιογράφους πως η Τουρκία έχει στοιχεία και πληροφορίες από την έρευνά της για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.
Η Σαουδική Αραβία αρνείται τους ισχυρισμούς Τούρκων αξιωματούχων σύμφωνα με τους οποίους ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και το πτώμα του απομακρύνθηκε από εκεί. Η εξαφάνιση και ο πιθανός θάνατός του έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και ένταση στις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ευρωπαϊκές χώρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μην σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.