- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Λέσλι σάρωσε την Πορτογαλία με ανέμους 176χλμ/ώρα (video)
Η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε την Πορτογαλία από το 1842
Η καταιγίδα Λέσλι σάρωσε την Πορτογαλία συνοδευόμενη από ανέμους ρεκόρ έως τα 176χλμ/ώρα, ξεριζώνοντας δέντρα και βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά, προτού εξασθενίσει χθες, ενώ έπληττε το βόρειο τμήμα της Ισπανίας.
Ο κυκλώνας- ζόμπι, όπως τον ονόμασαν οι μετεωρολόγοι καθώς σχηματίστηκε και περιφερόταν στον Ατλαντικό Ωκεανό από τις 23 Σεπτεμβρίου, μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα μόλις αφίχθη στις ακτές της Πορτογαλίας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.
Ριπές ανέμου ταχύτητας 176χλμ/ώρα καταγράφθηκαν κοντά στο Φιγκέιρα ντα Φος (κεντρικό τμήμα). Πρόκειται για ένα νέο ιστορικό ρεκόρ στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.
Εκ των 324.000 ανθρώπων που βρέθηκαν στο σκοτάδι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, περίπου το 1/3 συνέχισε να αναμένει την αποκατάσταση του δικτύου, γνωστοποίησε η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EDP το απόγευμα της Κυριακής.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος παρήλθε. Το φαινόμενο επηρέασε τις παράκτιες περιοχές στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της χώρας» δήλωσε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Λουίς Μπέλο Κόστα.
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τραυματίστηκαν ελαφρά 28 άνθρωποι και τουλάχιστον 60 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές.
Η πληροφορία από τοπική πηγή που έκανε λόγο για έναν νεκρό διαψεύστηκε κατόπιν από την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών.
Οι αρχές ενημερώθηκαν από τους πολίτες για σχεδόν 2500 περιστατικά που σχετίζονταν με την καταιγίδα, στην πλειονότητά τους για πτώσεις δέντρων και στέγες που καταστράφηκαν από τη σφοδρότητα των ανέμων.
«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Η πόλη μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη, καθώς δέντρα που ξεριζώθηκαν καταπλάκωσαν αυτοκίνητα. Ανησυχήσαμε πολύ» περιέγραψε κάτοικος στο Φιγκέιρα ντα Φος, τη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Κοϊμπρα, σε απόσταση περίπου 200 χλμ βόρεια της Λισαβόνας.
Η Λέσλι ήταν η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε την Πορτογαλία από το 1842, σύμφωνα με τους ειδικούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.