Κοσμος

Βουλγαρία: Γυναίκα δημοσιογράφος κακοποιήθηκε σεξουαλικά και δολοφονήθηκε (εικόνες)

Ερευνούσε υποθέσεις κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
victoria-marinova-exo.gif
Twitter

Νεκρή εντοπίστηκε το Σάββατο η Βικτόρια Μαρίνοβα, δημοσιογράφος του βουλγαρικού τηλεοπτικού δικτύου TVN, η οποία ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς στη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για αναπτυξιακά έργα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ, η 30χρονη δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένη στην πόλη Ρούσε. Το πτώμα της έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

victoria-marinova-eso.gif
Twitter

Η τελευταία εκπομπή της δημοσιογράφου αφορούσε έρευνα για εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου παρατηρούνται φαινόμενα κακοδαιχείρισης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 30%-40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων έχουν δαπανηθεί σε μίζες ή έχουν χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς.

Τρίτη δολοφονία δημοσιογράφου στην Ευρώπη

Είναι η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται τον τελευταίο χρόνο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ερευνώντας υποθέσεις διαφθοράς.

Τον περασμένο Οκτώβριο δολοφονήθηκε στην Μάλτα η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ενώ τον Φεβρουάριο δολοφονήθηκε στην Σλοβακία ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ.

«Σοκαρισμένος από την είδηση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, που ερευνούσε την διαφθορά στην Βουλγαρία. Η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε έναν χρόνο» έγραψε στο Twitter ο Γκι Φερχόφστατ, εκπρόσωπος της «Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Χρειαζόμαστε πλήρη έρευνα για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα» πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ