Κοσμος

Ρεντουάν Φαΐντ: Συνελήφθη ο… «Παλαιοκώστας» της Γαλλίας (εικόνες, video)

Ο διαβόητος ληστής είχε αποδράσει από τις φυλακές με ελικόπτερο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
redoine-faid-full-169.jpg

Ο Ρεντουάν Φαΐντ, ο γάλλος κακοποιός, διαβόητος ληστής και μετρ των αποδράσεων, συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη του Φαΐντ πραγματοποιήθηκε στο Κρεΐλ, βόρεια του Παρισιού, ενώ μαζί με τον καταζητούμενο συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, ο αδελφός του, δύο ανιψιές του και μία γυναίκα.

Τον περασμένο Ιούλιο, η θεαματική απόδραση του ληστή με ελικόπτερο μέσα από τη φυλακή, θύμισε παρόμοια περιστατικά στην Ελλάδα από τις φυλακές Κορυδαλλού με «πρωταγωνιστή» τον Παλαιοκώστα.

19737695.jpg
© EPA/OLIVIER ARANDEL


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι αρχές έπιασαν τον 46χρονο κυριολεκτικά στον ύπνο, καθώς συνελήφθη ενώ φορούσε τις πιτζάμες του και χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση. Στο σημείο όπου συνελήφθη βρέθηκαν και δύο όπλα.

PAINT - Daily Gazette [Official Video]


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φαΐντ αυτοπαρουσιάζεται ως λάτρεις γκανγκστερικών κινηματογραφικών ταινιών, από τις οποίες έχει πει πως έχει διδαχθεί πολλά. Μάλιστα, κάποτε σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ στο Παρίσι ο 46χρονος είχε προσεγγίσει τον Αμερικανό σκηνοθέτη του «The Heat» Μάικλ Μαν και του είπε: «Ήσουν το τεχνικός μου σύμβουλος».

19732804.jpg
© EPA/IAN LANGSDON


Ο Γάλλος συνελήφθη πρώτη φορά το 1998 για ένοπλη ληστεία. Η απόδραση του Ιουλίου ήταν η δεύτερη της καριέρας του.

Τον περασμένο Απρίλιο, είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση για ληστεία του 2010, στην οποία είχε χάσει τη ζωή της μία νεαρή αστυνομικός.

redoine.jpg

Το 2013 είχε δραπετεύσει από τη φυλακή του Σεκεντίν στη βορειοανατολική Γαλλία. Είχε τοποθετήσει εκρηκτικά για να περάσει από πέντε πόρτες ασφαλείας στη φυλακή, παίρνοντας προσωρινά ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς φρουρούς και είχε παραμείνει ασύλληπτος για ενάμιση μήνα. Είχε θεωρηθεί ότι η σύζυγός του τού είχε δώσει τα εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη φυλακή μερικές ώρες νωρίτερα.

Να θυμηθούμε πώς είχε δραπετεύσει ο Παλαιοκώστας από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Παλαιοκώστας - Απόδραση  22/02/2009

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ