Κοσμος

Στίβεν Σιγκάλ σε Ρώσους πολίτες: «Θέλω να γίνω κυβερνήτης σας»

Στην περιοχή του Πριμόριε στο Βλαδιβοστόκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
seagal.jpg
FACEBOOK/Steven Seagal

Ο χολιγουντιανός αστέρας Στίβεν Σιγκάλ, ο οποίος έχει αποκτήσει ήδη τη ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε κατά τη διάρκεια διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ, ότι θα ήθελε να γίνει κυβερνήτης στην περιοχή του Πριμόριε.

«Θέλω να μελετήσω περισσότερο την περιοχή του Πριμόριε και να γίνω κυβερνήτης σας» δήλωσε ο Σιγκάλ, απαντώντας σε ερώτημα ενός θεατή αν θα ήθελε να ηγηθεί της περιοχής.

Ωστόσο παρότι ο Σιγκάλ έχει αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα δεν μπορεί να γίνει κυβερνήτης έστω και αν το επιθυμεί, επειδή η νομοθεσία δεν επιτρέπει σε ρώσους υπηκόους που έχουν υπηκοότητα άλλου ξένου κράτους, ή άδεια παραμονής σε άλλο κράτος, να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές.

Ο Σιγκάλ, ο οποίος πρόσφατα είχε διοριστεί ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τις ρωσο-αμερικανικές ανθρωπιστικές σχέσεις, έχει, εκτός από τη ρωσική, αμερικανική, αλλά και σερβική υπηκοότητα, την οποία απόκτησε τον Ιανουάριο του 2016.

Στην περιοχή του Πριμόριε, το ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος κυβερνήτης έγινε επίκαιρο μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών που διεξήχθησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο δεύτερο γύρο, που διεξήχθη στις 16 Σεπτεμβρίου, νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» Αντρέι Ταρασένκο. Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης ο Ταρασένκο συγκέντρωσε το 49,55% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλος του και υποψήφιος των κομμουνιστών Αντρέι Ίσενκο το 48,06%.

Ωστόσο και οι δύο υποψήφιοι άρχισαν να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον για περιστατικά νοθείας, με αποτέλεσμα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να ακυρώσει τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών και να προκηρύξει νέες, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ