Κοσμος

Χημικό ευνουχισμό σε παιδόφιλους ξεκινά το Καζακστάν

Έχουν εγκριθεί 2.000 ενέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
injections.jpg

Η πρακτική του χημικού ευνουχισμού νομιμοποιήθηκε από το κοινοβούλιο του Καζακστάν μέσα στο 2018, όταν παρουσιάστηκε αύξηση στα νούμερα της παιδικής κακοποίησης στη χώρα.

Το Καζακστάν, ωστόσο, δεν είναι η μόνη χώρα που εφαρμόζει αυτη την ποινή. Ινδονησία, Πολωνία, Νότια Κορέα ήδη έχουν θέσει σε εφαρμογή την τακτική του χημικού ευνουχισμού, ενώ και οι ΗΠΑ σκέφτονται ανάλογη τιμωρία.

Το Καζακστάν αναμένεται να εφαρμόσει την ποινή σε καταδικασμένους παιδόφιλους, ενώ ο πρώτος στον οποίο θα εφαρμοστεί είναι ένας άνδρας από την περιοχή του Τουρκιστάν. Ο παιδεραστής κρίθηκε ένοχος για επίθεση σε ανήλικο παιδί τον Απρίλιο του 2014.

Στη διαδικασία χορήγησης της πρώτης χημική ένεσης θα παραστεί και η υπουργός Υγείας.

Ο Πρόεδρος της χώρας Nursultan Nazarbayev έχει διαθέσει περίπου 20.500 δολάρια για 2.000 ενέσεις σε άνδρες που διέπραξαν σεξουαλικά αδικήματα για παιδιά φέτος.

Ο υφυπουργός Υγείας Lyazat Aktayeva δήλωσε: «Προς το παρόν υπάρχει μία αίτηση για χημικό ευνουχισμό σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου». Αποκάλυψε δε ότι «Έχουν διατεθεί κονδύλια για περισσότερες από 2.000 ενέσεις».

Στο Καζακστάν η ποινή για παιδική σεξουαλική κακοποίηση τιμωρείται με 20 και πλέον χρόνια φυλάκισης.

Σε αντίθεση με τον χειρουργικό ευνουχισμό, ο χημικός αφήνει άθικτα τα όργανα και θεωρείται αναστρέψιμη διαδικασία στις περισσότερες περιπτώσεις. Ενώ τα φάρμακα μειώνουν τη σεξουαλική ορμή, δεν εμποδίζουν το άτομο που βιώνει σεξουαλική επιθυμία επ’ αόριστον.

Οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι το μέτρο, που εκτελέστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1940, δεν εμποδίζει απαραίτητα μελλοντικές επιθέσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία στο Καζακστάν θα διεξαχθεί σε περιφερειακές ψυχοευρολογικές κλινικές. Οι γιατροί θα χορηγήσουν Cyproterone, ένα στεροειδές αντι-ανδρογόνο που αναπτύχθηκε για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Οι βιασμοί παιδιών στη χώρα διπλασιάστηκαν σε περίπου 1.000 το χρόνο στην περίοδο μεταξύ του 2010 και του 2014.

Τονίζεται δε, ότι ο διάσημος Βρετανός μαθηματικός Άλαν Τούρινγκ, που συνέβαλε καθοριστικά στην αποκωδικοποίηση των ναζιστικών σημάτων και επομένως στην κατάρριψη του φασιστικού καθεστώτος, το 1952, ο υποβλήθηκε σε αναγκαστικό χημικό ευνουχισμό για να αποφύγει μια ποινή φυλάκισης ως τιμωρία επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ