- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φιλιππίνες: Στους 22 οι νεκροί από τον κατολίσθηση - Εγκλωβισμένοι στέλνουν μηνύματα κάτω από τη γη
Μία ακόμα φυσική καταστροφή πλήττει τη χώρα
Συνεχίζονται οι προσπάθειες από τους διασώστες να εντοπίσουν επιζώντες μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες Πέμπτη στις κεντρικές Φιλιππίνες, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να φτάνει τους 22 νεκρούς.
Δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην περιοχή Νάγκα στο νησί Σέμπου όταν το κομμάτι ενός λόφου κατέρρευσε εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, καταπλακώνοντας δύο χωριά.
Η νέα αυτή καταστροφή σημειώθηκε λίγο αφού πέρασε από τη χώρα ο τυφώνας Μανγκούτ, ο οποίος έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 88 ανθρώπους στο βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων, οι περισσότεροι από τους οποίους σκοτώθηκαν σε μια άλλη κατολίσθηση.
Ο τυφώνας Μανγκούτ δεν συνδέεται άμεσα με την κατολίσθηση στο Σέμπου, όμως προκάλεσε σφοδρότερες βροχοπτώσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο κατολισθήσεων σε όλες τις Φιλιππίνες.
Στο Σέμπου οι διασώστες έχουν ανασύρει 22 πτώματα, σύμφωνα με τον Τζούλιους Ρέγκνερ, εκπρόσωπο της πολιτικής προστασίας.
A massive landslide in the Philippines has buried at least 30 households and claimed the lives of many. pic.twitter.com/MISLBaOFos
— AJ+ (@ajplus) September 20, 2018
Περίπου 200 άνθρωποι --διασώστες, πυροσβέστες και ειδικοί-- χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό εξακολουθούν να αναζητούν περίπου 100 ανθρώπους που αγνοούνται, διευκρίνισε ο ίδιος.
Στο μεταξύ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον επιθεωρητή της αστυνομίας Ρόντερικ Γκονζάλες, μετέδωσαν ότι έχουν ήδη διασωθεί πολλοί άνθρωποι ζωντανοί.
«Υπάρχουν σημεία ζωής. Κάποιοι από αυτούς (τους εγκλωβισμένους) κατάφεραν να στείλουν μήνυμα με το κινητό τους τηλέφωνο», εξήγησε, αναπτερώνοντας τις ελπίδες ότι πολλοί από τους εγκλωβισμένους είναι ζωντανοί, παγιδευμένοι σε σημεία που υπάρχουν θύλακες αέρα.
Οι Φιλιππίνες πλήττονται κάθε χρόνο από περίπου είκοσι τυφώνες, που προκαλούν τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη φτώχεια που επηρεάζει εκατομμύρια κατοίκους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.