Κοσμος

«Πρωτάκι» φέτος ο πρίγκιπας Τζορτζ - Μέχρι και μπαλέτο θα κάνει υποχρεωτικά (εικόνες)

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και το διάβασμα στο… Παλάτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19821874.jpg
© EPA/Matt Porteous / KENSINGTON PALACE

Διακοπές τέλος. Τα κεφάλια μέσα τώρα. Σε ένα μήνα ο μικρός πρίγκιπας Τζορτζ, όπως όλα τα παιδιά, επιστρέφει στα θρανία και φέτος αρχίζουν τα δύσκολα, αφού ο πεντάχρονος πρωτότοκος γιος της Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ θα πάει στην πρώτη τάξη του σχολείου Τόμας Μπάτερσι στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Τα δίδακτρα φέτος για το σχολείο του πρίγκιπα ανέρχονται στις 20.000 τον χρόνο, δηλαδή στα 22.207 ευρώ.

18432676.jpg
© EPA/STR

Ο Τζορτζ θα πρέπει να προσαρμοστεί στην καινούργια του τάξη με νέα ή νέο δάσκαλο, ενώ η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει μαθήματα που ο 5χρονος δεν έχει ξανακάνει στη ζωή του. Όπως ιστορία, επιστήμες, γεωγραφία, ακόμη και μπαλέτο που είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές της πρώτης.

19800604.jpg


Στο μεταξύ, οι γονείς - πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον - αποκτούν νέα καθήκοντα καθώς θα πρέπει να βοηθούν τον γιο με το στο διάβασμα στο σπίτι με όλα τα καινούργια μαθήματα της σχολικής χρονιάς.  Το πρόγραμμα του σχολείου του Τζορτζ προβλέπει το πολύ δέκα λεπτά μελέτη στο σπίτι τις απογευματινές ώρες και μια εβδομαδιαία εργασία ορθογραφίας.

18432679.jpg
© EPA/STR

Ο πρίγκιπας ήδη γνωρίζει κάποια βασικά γαλλικά, αλλά φέτος καλείται να αναπτύξει περισσότερο τις ικανότητές του στην εν λόγω γλώσσα μέσα από παραμυθάκια και τραγούδια.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Το μόνο που μένει είναι να ευχηθούμε «καλή χρόνια» στο βασιλικό πρωτάκι. 

18432414.jpg
© EPA/NEIL HALL

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ