Κοσμος

Αναισθησιολόγος δολοφόνος με μπάλα για γιόγκα - Δηλητηρίασε σύζυγο και κόρη με μονοξείδιο του άνθρακα (εικόνες)

Δικάζεται στο Χονγκ Κονγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
yoga_ball6_1200x1200.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ η δίκη του αναισθησιολόγου που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του και της 16χρονης κόρης του το 2015. Ο γιατρός δηλητηρίασε τα θύματά του με μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είχε κρύψει σε φουσκωτή μπάλα γυμναστικής.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Khaw Kim-sun τοποθέτησε την μπάλα στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, όπου το αέριο άρχισε σιγά σιγά να διαρρέει και σκότωσε τις δύο γυναίκες.  

yoga-ball1.jpg

Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα σε ένα κλειδωμένο αυτοκίνητο το 2015. Πρόκειται για μια υπόθεση που αρχικά προκάλεσε σύγχυση στις αστυνομικές αρχές, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC.

Ο αναισθησιολόγος έχει ομολογήσει την ενοχή του.  

Η ιατροδικαστική εξέταση κατέδειξε ότι η ενήλικη γυναίκα και το ανήλικο κορίτσι πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα. Η αστυνομία βρήκε μια ξεφούσκωτη μπάλα γιόγκα στο πίσω μέρος του κίτρινου Mini Cooper, στο οποίο ανακαλύφθηκαν νεκρές.  

Οι εισαγγελικές αρχές δήλωσαν στο ανώτατο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ ότι ο Khaw δολοφόνησε από πρόθεση καθώς απεδείχθη ότι εκείνο το διάστημα διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Η σύζυγός του, όμως, δεν του έδινε διαζύγιο. Γιατί, όμως, σκότωσε και την κόρη του; Η αστυνομία εκτιμά ότι ο γιατρός δεν είχε πρόθεση να δηλητηριάσει το παιδί του. Εκτιμάται ότι της είχε πει να μείνει στο σπίτι για να κάνει τα μαθήματά της.

yoga-ball2.jpg

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στη δίκη ότι είχαν δει τον δράστη στο κινεζικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, να γεμίζει δύο μπάλες γυμναστικής με μονοξείδιο του άνθρακα.   Είχε πει στους συναδέλφους ότι θα σκότωνε λαγούς με το αέριο. Στην αστυνομία, όμως, άλλαξε την ιστορία του καθώς κατέθεσε ότι ήθελε το αέριο για να σκοτώσει ποντίκια στο σπίτι.

Η δίκη συνεχίζεται. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ