
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ρωσία θα αρχίσει να στέλνει στην Τουρκία εντός του 2019 τα προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τη ρωσική κρατική εταιρεία εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport.
Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα εκφράσει την ενόχλησή τους για την κίνηση της Τουρκίας (κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ) να αποκτήσει τα προηγμένα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Η αδιάλλακτη στάση της Άγκυρας στο θέμα αυτό αποτελεί και μια από τις αιτίες που οδήγησαν στη ραγδαία επιδείνωση των διμερών σχέσεων με την Ουάσινγκτον.
H εταιρεία Rosoboronexport ανακοίνωσε, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ότι δεν αποκλείει η συναλλαγή να γίνει σε εθνικό νόμισμα και όχι με δολάριο.