Κοσμος

18χρονος μαθητής έλυσε 6 κύβους του Ρούμπικ κάτω απο το νερό (video)

Προσπάθησε να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
GEORGIA RUBIKS CUBE

Ένας 18χρονος μαθητής, ο Βάκο Μαρτσελασβίλι από τη Γεωργία αξίζει την προσοχή όλλων καθώς κατάφερε σήμερα να λύσει έξι κύβους του Ρούμπικ, ενώ βρισκόταν κάτω από το νερό και έχοντας πάρει μόλις μία ανάσα.

Στην προσπάθεια να καταγράψει ένα νέο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, ο 18χρονος Βάκο βυθίστηκε σε μια γυάλινη δεξαμενή με νερό για 1 λεπτό και 44 δευτερόλεπτα, όπου και κατάφερε να λύσει τους κύβους.

Το κοινό παρακολουθούσε το επίτευγμά του στο θαλάσσιο πάρκο Gino Paradise στην Τιφλίδα.

Όπως εξήγησε ο νεαρός, προετοιμαζόταν για την υποβρύχια πρόκληση για έξι μήνες, με σκληρή προπόνηση διάρκειας αρκετών ωρών την ημέρα.

«Προπονήθηκα πολύ, καθώς σχεδίαζα να καταρρίψω το ρεκόρ και προκειμένου να διασφαλίσω ότι όλα θα πήγαιναν καλά, διότι το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο και να αποβεί μοιραίο για τη ζωή μου» εξήγησε ο 18χρονος.

Αφού παρατήρησαν την προσπάθεια του Μαρτσελασβίλι, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ρεκόρ της Γεωργίας του έδωσαν ένα πιστοποιητικό όπου επιβεβαιώνεται το επίτευγμά του.

Κατόπιν θα στείλουν τις επιδόσεις τους στα κεντρικά του Guinness World Records. Έως σήμερα, το ρεκόρ για τη λύση πέντε κύβων υποβρυχίως το κατείχε ο Άντονι Μπρουκς στο Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, από τον Αύγουστο του 2014.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ