Κοσμος

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Δημοσιογραφικός λεκές» όσα γράφονται περί υποκινούμενων ταραχών στη ΔΕΘ

Fake news λέει η Μόσχα για δημοσιεύματα που εμπλέκουν τη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
grussia.jpg
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την οργισμένη αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έχει προκαλέσει πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Kontra News, που ισχυρίζεται ότι η Μόσχα ετοιμάζει ταραχές στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο. 

Σε απάντησή του το ρωσικό ΥΠΕΞ μέσω Twitter απάντησε πως «Τέτοιοι εχθρικοί και ειλικρινά ηλίθιοι αντι-ρωσικοί υπαινιγμοί είναι ένας λεκές στην ελληνική δημοσιογραφία. Οι ισχυρισμοί του Kontra News είναι παράλογοι δεδομένων των θερμών μας συναισθημάτων και του σεβασμού προς την Αθήνα ως ισότιμο εταίρο».

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Στις 23 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, η ελληνική εφημερίδα Κόντρα News δημοσίευσε ένα άρθρο και επικαλούμενη ανώνυμη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ελλάδα, όπου αναφέρει ότι ορισμένοι Έλληνες μέλή συμμοριών του δρόμου «που χρηματοδοτούνται από τα μαύρα ταμεία του Πούτιν» (!!!), προετοιμάζονται για τις ενέργειες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του ανοίγματος εκεί το Σεπτέμβριο της ετήσιας Διεθνούς Έκθεσης. Μπορεί να φανεί ότι με τη φαντασία του συγγραφέα αυτού του υλικού, όλα είναι σαφώς καλά.

Περαιτέρω - ακόμα πιο ενδιαφέρον! Αποδεικνύεται ότι το ελληνικό «Εθνικιστικό Μέτωπο», σε στενή συνεργασία με τις τοπικές ριζοσπαστικές ομάδες, καθώς και επαγγελματίες μαχητές σχεδιάζει επεισόδια μεγάλης κλίμακας κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Αμερικανου Προέδρου.

Η δημοσίευση αναφέρει επίσης ότι το σχέδιο της έκθεσης με σκοπό την αποτυχία της συμβιβαστικής συμφωνίας μεταξύ Τσίπρα - Ζάεφ για την ονομασία των Σκοπίων υποστηρίζεται από κάποιους μητροπολίτες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των επιχειρηματιών που «μετατράπηκαν σε πράκτορες για να προωθήσουν τα συμφέροντα της Μόσχας.» Δηλαδή, τώρα αποφάσισαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία για τα απειλητικά σχέδια να σαμποτάρουν την έκθεση.

 Στο υλικό της ελληνικής εφημερίδας Kontra News δεν υπάρχει κανένας λόγος αλήθειας. Ας υπενθυμίσουμε στους Έλληνες ψευδο-δημοσιογράφους την ύπαρξη μιας πραγματικά χρήσιμης προσοχής για λόγους πληροφόρησης στον τομέα των διμερών σχέσεων.

Έτσι φέτος σηματοδοτείται η 25η επέτειος από την υπογραφή της Συνθήκης για τη Φιλία και τη Συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Αυτό είναι το βασικό έγγραφο που καθορίζει τους φορείς κλειδιά της διμερούς αλληλεπίδρασης».

Η ανακοίνωση ακαταλήγει δε λέγοντας ότι «Τέτοιες εχθρικές και, ειλικρινά, ηλίθιες επιθέσεις κατά της Ρωσίας ντροπίζουν την ελληνική δημοσιογραφία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.