Κοσμος

Πύρ και μανία στην Άγκυρα μετά το «όχι» Κοντονή στην έκδοση Τούρκου δημοσιογράφου

Εκπρόσωπος τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
turkey-flag3242.gif

Νέα όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να πει «Όχι» στην έκδοση Τούρκου δημοσιογράφου στη χώρα του.

Στις αρχές Ιουνίου ο Άρειος Πάγος είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της έκδοσης του Τουργκούτ Καγιά, με τον δημοσιογράφο να προχωρεί σε απεργία πείνας. Τελικά, μετά τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, ο κ. Κοντονής άσκησε «βέτο» (βάσει των δυνατοτήτων που του παρέχει η σχετική νομοθεσία) και έτσι ο Τουργκούτ Καγιά παραμένει σε ελληνικό έδαφος.
Η απόφαση Κοντανή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες και ταυτόχρονα ζητάει να γίνουν σεβαστές οι σχέσεις καλής γειτονίας.

«Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης απέρριψε την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Η Ελλάδα, που στο παρελθόν στήριξε τον τρομοκράτη Οτσαλάν, συνεχίζει να δίνει άσυλο σε εγκληματίες που καταζητούνται στη χώρα μας. Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και τους νόμους» πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ