Κοσμος

Αλήθεια, πόσες πυρκαγιές χρειάζονται για μια ειλικρινή ελληνοτουρκική φιλία;

Το #Yunanistan και οι άλλες χειραψίες φιλίας των ημερών

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4515725.jpg
© Lato Klodian / Eurokinissi

Αρχικά, ήταν ο Ερντογάν που έκανε γνωστό, ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα με οποιονδήποτε τρόπο στην εθνική τραγωδία. Ο ίδιος Ερντογάν που παράνομα κρατά εδώ και 149 μέρες στη φυλακή τους Κούκλατζη και Μητρετώδη και που απειλεί καθημερινά τα σύνορά μας. Έπειτα, ο Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε, ότι η Τουρκία θα στείλει βοήθεια στη χώρα μας και την επομένη, ο τουρκικός Τύπος κυκλοφορεί με ελληνικό πρωτοσέλιδο. Μέσα σε λίγες ώρες, οι Τούρκοι μετατρέπουν σε Νο1 trend το #Yunanistan σε ένδειξη συμπαράστασης στον ελληνικό λαό. Οι «εχθροί» μας σέβονται και μας συμπαραστέκονται. Στη συνέχεια, η σκυτάλη περνά στον τουρκικό αθλητισμό.

690_78999fb5-9a7d-4e0c-bba0-a7c602c2b721.jpg

Είδαμε αθλητικές ομάδες να γράφουν μηνύματα συμπαράστασης, τον Τούρκο προπονητή Αταμάν να δηλώνει, ότι θα πρέπει να κηρυχθεί εθνικό πένθος στη γείτονα για τις ελληνικές απώλειες και να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού από τους συμπατριώτες του. Είδαμε μια εθνική τουρκική ομάδα ανήλικων παιδιών στο βόλλει να κατεβαίνει στον αγώνα με πανό που ανέγραφε «We pray for Greece», εν μέσω χειροκροτημάτων μάλιστα. Δεν βρέθηκε ούτε ένας να τους γιουχάρει, που στηρίζουν τον «εχθρό»!

Ξέσπασμα κατοίκου στο Μάτι

Είδαμε τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Γκεζτεπέ σε φιλική αναμέτρηση και οι οπαδοί με τους παίκτες της τουρκικής ομάδας να σηκώνουν πανό στα ελληνικά που έγραφε «Περαστικά γείτονα» και στα αγγλικά «Pray for Greece». Ούτε εκεί αντέδρασε κανείς. Απίστευτο!

4515718.jpg

Το πιο τραγικό; Ακόμη και o ίσως Νο 1 εχθρός του Ερντογάν, που έχει διωχθεί από την Τουρκία γιατί ήταν φιλικός προς τον Γκιουλέν, ο μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ κάνει έρανο για να μαζέψει 50 χιλιάδες ευρώ και να τα στείλει στους πυρόπληκτους. «Παρόλο που είμαι Τούρκος, οι Έλληνες είναι οι γείτονές μας. Ακόμη κι αν ζεις στην Αμερική, μην ξεχνάς τα αδέρφια μας τους Έλληνες σε μια στιγμή ανάγκης. Κάθε δωρεά ανεξαρτήτως ποσού θα κάνει τη διαφορά. Ας ενωθούμε για χάρη της ανθρωπότητας».

Ας είναι να μας ενώσει μια πυρκαγιά για χάρη της ανθρωπότητας λοιπόν, Ενές Καντέρ, αρκεί να μην ξεχαστεί αυτή η ένωση, μόλις ξεχαστεί και αυτή η πυρκαγιά. Γιατί, πόσες πυρκαγιές θα χρειαστούν για να μας ενώσουν ξανά;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ