Κοσμος

Τραμπ: Δεν παραχώρησα τίποτα στον Πούτιν

Τι είπε για το τετ α τετ στο Ελσίνκι με τον Ρώσο πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
trump234324.jpg
©EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τη Δευτέρα ότι «δεν παραχώρησε τίποτα» κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι.

Ωστόσο, απέφυγε να μιλήσει για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους. Όπως είπε, τέθηκε επί τάπητος ένα φάσμα θεμάτων, όπως η προσπάθεια αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και οι κυβερνο-επιθέσεις.

«Δεν παραχώρησα ΤΙΠΟΤΕ, μόνο που μιλήσαμε για μελλοντικά οφέλη για τις δύο χώρες» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter, κατηγορώντας για ακόμη μια φόρα τα «διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης» για τις «ψευδείς ειδήσεις» αναφορικά με τη συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν.

Ρώσοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι ο Πούτιν έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στον Τραμπ στην κατ' ιδίαν συνομιλία τους αναφορικά με τη σύρραξη στην Ουκρανία. Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τη συριακή κρίση.

Παράλληλα, ανώτατοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών και μέλη του Κογκρέσου επισημαίνουν ότι δεν γνωρίζουν τι συζητήθηκε στη συνάντηση των δύο προέδρων και δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση.

Παρά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προσκάλεσε τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον για μια δεύτερη συνάντηση αυτό το φθινόπωρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ