- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κομισιόν προς Αθήνα: Θέλετε να μειώσετε τους φόρους; Μόνο με υπερπλεόνασμα
«Να βάλουν γυαλιά όσοι χαρακτηρίζουν "τέταρτο μνημόνιο" την ενισχυμένη εποπτεία», το σχόλιο Μοσκοβισί
Με δεμένα τα χέρια θα βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση στη μεταμνημονιακή περίοδο που ξεκινά στις 20 Αυγούστου, ημέρα ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου.
Ενισχυμένη επιτήρηση και τριμηνιαίος έλεγχος συνθέτουν το σκηνικό της ενισχυμένης εποπτείας από τους θεσμούς, την ώρα που η Αθήνα καλείται τον Οκτώβριο να στείλει προς έλεγχο το προσχέδιο του προϋπολογισμού της προς εντοπισμό «τυχόν κινδύνων» στα δημοσιονομικά.
Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του Κολλεγίου των Επιτρόπων και την εκτελεστική απόφαση ενεργοποίησης του νομικού μηχανισμού που διέπει την εκτέλεση της ενισχυμένης εποπτείας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα για την επόμενη ημέρα του τρίτου μνημονίου.
Οποιαδήποτε κοινωνική παροχή ή μείωση της φορολογίας μπορεί να γίνει μόνο εφόσον η Αθήνα πιάσει τους υψηλούς στόχους στο ετήσιο πλεόνασμα (3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060). Πρακτικά, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διανείμει στον λαό οτιδήποτε είναι πάνω από αυτά τα ποσοστά, κάτι που πρακτικά είναι εξαιρετικά δύσκολο λαμβάνοντας υπ' όψιν το ύψος του στόχου που έχει τεθεί.
«Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και να κεφαλαιοποιήσει στην πρόοδο που έχει κάνει έως τώρα, έτσι ώστε να καταφέρει η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές» τόνισε ο Ντομπρόβσκις.
Καμπανάκι
Επιπλέον, παρατήρησε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε διάφορους τομείς στην Ελλάδα, όπως είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, το ύψος των «κόκκινων δανείων» και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.
Ερωτώμενος για τα περί «τέταρτου μνημονίου», ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι χρειάζεται... γυαλιά όποιος «δεν μπορεί να δει τη διαφορά μεταξύ ενισχυμένης εποπτείας και τέταρτου μνημονίου».
«Δεν είναι πρόγραμμα, είναι ένα πλαίσιο για να συνεχίσει η Ελλάδα να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα» πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.