Κοσμος

10 φωτογραφίες από την ορκωμοσία του Ερντογάν

Υποσχέθηκε ακόμα «καλύτερες ημέρες» στα 5 χρόνια που θα παραμείνει στην προεδρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
erdogan2342.jpg
©EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT

Με ενισχυμένες εξουσίες παραμένει για 5 χρόνια ακόμη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χωρίς πρωθυπουργό και με όλη την εκτελεστική εξουσία στα χέρια του μετά τη συνταγματική αναθεώρηση που εγκρίθηκε με το δημοψήφισμα τον Απρίλιο του 2017, ο Ερντογάν θα μπορεί μεταξύ άλλων να διορίζει τους υπουργούς και τους αντιπροέδρους τους.

Ο επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ορκίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία ξένων ηγετών και χιλιάδων προσκεκλημένων. Έχοντας εξασφαλίσει 52,6% στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, ορκίστηκε πρόεδρος σε ηλικία 64 ετών, ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποσχέθηκε ακόμα «καλύτερες ημέρες» και δεσμεύτηκε να προασπίσει τις αρχές της κοσμικής Τουρκίας που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

««Ως πρόεδρος της χώρας, ορκίζομαι στην τιμή και την ακεραιότητά μου, ενώπιον του μεγάλου τουρκικού έθνους και της ιστορίας, να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να προστατεύσω και να εξυμνήσω τη δόξα και την τιμή της Δημοκρατίας της Τουρκίας και να εκπληρώσω τα καθήκοντα που αναλαμβάνω με αμεροληψία» ανέφερε ο Τούρκος «σουλτάνος» κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα.

Στα αξιοσημειώτα της τελετής τα κόκκινα άνθη στη λιμουζίνα που μετέφερε τον Ερντογάν και τη σύζυγό του, Εμινέ.

erdogan-1.jpg

erdogan-5.jpg

erdogan-4.jpg

erdogan-8.jpg

erdogan-7.jpg

erdogan-2.jpg

erdogan-9.jpg

erdogan-3.jpg

erdogan-6.jpg

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.