- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εικόνες βγαλμένες από το βιβλίο της Αποκάλυψης αντίκρισαν στις αρχές της εβδομάδας κάτοικοι και επισκέπτες στην πόλη Νόριλσκ, στη Σιβηρία της Ρωσίας.
Οδηγοί αυτοκινήτων σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης διαπίστωσαν με έκπληξή τους ότι τα οχήματά τους είχαν βαφτεί «κόκκινα» έπειτα από νεροποντή.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι το κόκκινο χρώμα οφείλεται στη σκουριά που μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης από την οροφή εργοστασίου, με το οποίο συνορεύει το πάρκινγκ.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το TASS, συνεργεία της διαχειρίστριας εταιρείας Norilsk Nikel είχαν προχωρήσει στις 30 Ιουνίου σε καθαρισμό της οροφής και άλλων σημείων στον εξωτερικό χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων, συγκεντρώνοντας τη σκουριά και άλλα φερτά υλικά σε σωρούς, προκειμένου στη συνέχεια αυτά να απομακρυνθούν με φορτηγά. Ωστόσο, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε μέχρι που άνοιξαν οι ουρανοί και το νερό της βροχής παρέσυρε την κόκκινη σκόνη, βάφοντας τα πάντα στο πάρκινγκ.
Οι εικόνες έκαναν τον γύρο των social media.
Για δεκαετίες η συγκεκριμένη πόλη αποτελούσε ένα από τα γκουλάγκ της Σιβηρίας με δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς κρατουμένους να μεταφέρονται εκεί για να δουλέψουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε ορυχεία και μεταλλεία. Το Νόριλσκ είναι μια από τις πιο μολυσμένες πόλεις του πλανήτη, με τεράστια αποθέματα νικελίου, παλλαδίου και χαλκού να βρίσκονται στο υπέδαφος. Η όξινη βροχή και το νέφος αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας για τους κατοίκους της περιοχής.
Με πληροφορίες από RT/TASS
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.