Κοσμος

Υγρός τάφος για επιβάτες φέριμποτ - Αυξήθηκαν οι νεκροί (εικόνες, video)

Θρήνος στην Ινδονησία - Δεκάδες αγνοούμενοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
indonesia-sank.jpg
©EPA/MUSTAFA SYAHRIL

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο νέο ναυάγιο πορθμείου στα ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας, την ώρα που άλλοι 41 αγνοούνται.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών της ασιατικής χώρας που δόθηκε στη δημοσιότητα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σχεδόν 70 επιβάτες διασώθηκαν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται.

Indonesia Ferry Sinks With 139 Passengers Leaving 12 Dead

Το φέριμποτ, μήκους 48 μέτρων, εκτελούσε δρομολόγιο από τη νήσο Κελέβη (Σουλαουέζι) στη Σελάγιαρ όταν βρέθηκε αντιμέτωπο με σφοδρή θαλασσοταραχή. Εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου δείχνουν μεγάλα κύματα να σφυροκοπούν το πλοίο, με έντρομους επιβάτες να μη σταματούν να ουρλιάζουν και να κατεβαίνουν με σχοινιά στη θάλασσα από τα καταστρώματα.

indonesia-wreckage.jpg

indonesia-wreckage234324234.jpg

Σε μια κίνηση πανικού ο καπετάνιος οδήγησε το πλοίο σε ύφαλο προκειμένου να «κολλήσει» και να μη βυθιστεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Indonesia ferry sinks with 139 passengers and cars fall into sea due to 'hull leak'

Πρόκειται για τη δεύτερη ναυτική τραγωδία τις τελευταίες εβδομάδες στην Ινδονησία, μετά τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στη λίμνη Τομπά, όπου περισσότεροι από 200 άνθρωποι πνίγηκαν.

Οι θαλάσσιες μεταφορές είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετακίνησης μεταξύ των 17.000 νησιών και νησίδων της Ινδονησίας και τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά. Οι κανονισμοί ασφαλείας παραβιάζονται και σε αρκετά δρομολόγια υπάρχουν υπεράριθμοι επιβάτες και οχήματα καθώς οι έλεγχοι είναι πλημμελείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ