Κοσμος

Σε ουδέτερο έδαφος θα συναντηθούν Τραμπ και Πούτιν

Έκλεισε η σύνοδος Κορυφής ΗΠΑ - Ρωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ ©EPA/HOW HWEE YOUNG

Σε ουδέτερο έδαφος αναμένεται να συναντηθούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον. 

«Αυτή η συνάντηση κορυφής θα διαρκέσει ασφαλώς μερικές ώρες», δήλωσε ο Ουσακόφ και συμπλήρωσε: «Ασφαλώς οι πρόεδροι θα συναντηθούν το μεσημέρι. Αναμφισβήτητα θα είναι μια συζήτηση τετ-α-τετ, επίσης προβλέπεται, να υπάρξει ασφαλώς κάποια εκδήλωση στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου, το πιθανότερο ένα πρόγευμα εργασίας και μια κοινή συνέντευξη τύπου».

Ο Ουσακόφ υπογράμμισε ότι οι λεπτομέρειες της επικείμενης συνάντησης κορυφής θα ανακοινωθούν αύριο 28 Ιουνίου. Επισημαίνεται ότι ο Πούτιν και ο Τραμπ μετά το τέλος της συνάντησης θα προβούν σε κοινή δήλωση για τα ζητήματα διεθνούς ασφάλειας

Εν τω μεταξύ, ο σύμβουλός του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον δήλωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο ότι ευελπιστεί στην βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.  

«Χαίρομαι που είμαι και πάλι στην Μόσχα, σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε διαθέτοντας χρόνο», δήλωσε ο Μπόλτον προσερχόμενος στην συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο και προσέθεσε: «Ελπίζω , ότι θα μπορέσουμε, τόσο κατά την διάρκεια των συνομιλιών μας με τους συναδέλφους σας, να συζητήσουμε τις δυνατότητες βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στις κατευθύνσεις εκείνες στις οποίες συμφωνούμε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ