- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοτικές εκλογές στην Ιταλία: Ενισχύεται η κεντροδεξιά χάρη στην Λέγκα
Tα Πέντε Αστέρια χάνουν μέρος της δυναμικής τους και η κεντροαριστερά «υποφέρει»
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες σε πάνω από επτακόσιους δήμους της Ιταλίας, η κεντροδεξιά ενισχύεται χάρη στην δύναμη της Λέγκα.
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων χάνει μέρος της δυναμικής που είχε αποκτήσει στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, ενώ η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος «υποφέρει» σε πολλά παραδοσιακά προπύργιά της.
Σε ό,τι αφορά τον πλούσιο ιταλικό βορρά, στο Τρεβίζο η κεντροδεξιά ξεπερνά το 50%, ενώ στην Βιτσέντσα η Λέγκα μπορεί να εκλέξει δήμαρχο από τον πρώτο γύρο.
Στην πόλη της κεντρικής Ιταλίας Τέρνι σε δυο εβδομάδες θα αναμετρηθούν ο υποψήφιος της Λέγκα και της κεντροδεξιάς, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα, που κυβέρνησε επί σειρά ετών, είναι εκτός παιχνιδιού. Η κεντροαριστερά κατάφερε, πάντως, να εκλέξει δήμαρχο στην βόρεια πόλη της Μπρέσια και θα πάει στον δεύτερο γύρο στην Ανκόνα.
Στην Πίζα και στην Σιένα (πόλεις με αριστερή παράδοση) θα γίνει δεύτερος γύρος, στον οποίο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.
Τα δε Πέντε Αστέρια εκλέγουν δήμαρχο στο μικρό νησί Παντελερία (νότια της Σικελίας) και στέλνουν υποψήφιό τους στον δεύτερο γύρο στην πόλη Ίμολα, κοντά στην Μπολόνια.
Σε ό,τι αφορά το συνολικό ποσοστό συμμετοχής, δεν ξεπέρασε το 62%, ενώ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν 67%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.