Κοσμος

Δημοτικές εκλογές στην Ιταλία: Ενισχύεται η κεντροδεξιά χάρη στην Λέγκα

Tα Πέντε Αστέρια χάνουν μέρος της δυναμικής τους και η κεντροαριστερά «υποφέρει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lega.jpg
© EPA/ANGELO CARCONI

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες σε πάνω από επτακόσιους δήμους της Ιταλίας, η κεντροδεξιά ενισχύεται χάρη στην δύναμη της Λέγκα.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων χάνει μέρος της δυναμικής που είχε αποκτήσει στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, ενώ η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος «υποφέρει» σε πολλά παραδοσιακά προπύργιά της.

Σε ό,τι αφορά τον πλούσιο ιταλικό βορρά, στο Τρεβίζο η κεντροδεξιά ξεπερνά το 50%, ενώ στην Βιτσέντσα η Λέγκα μπορεί να εκλέξει δήμαρχο από τον πρώτο γύρο.

Στην πόλη της κεντρικής Ιταλίας Τέρνι σε δυο εβδομάδες θα αναμετρηθούν ο υποψήφιος της Λέγκα και της κεντροδεξιάς, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα, που κυβέρνησε επί σειρά ετών, είναι εκτός παιχνιδιού. Η κεντροαριστερά κατάφερε, πάντως, να εκλέξει δήμαρχο στην βόρεια πόλη της Μπρέσια και θα πάει στον δεύτερο γύρο στην Ανκόνα.

Στην Πίζα και στην Σιένα (πόλεις με αριστερή παράδοση) θα γίνει δεύτερος γύρος, στον οποίο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Τα δε Πέντε Αστέρια εκλέγουν δήμαρχο στο μικρό νησί Παντελερία (νότια της Σικελίας) και στέλνουν υποψήφιό τους στον δεύτερο γύρο στην πόλη Ίμολα, κοντά στην Μπολόνια.

Σε ό,τι αφορά το συνολικό ποσοστό συμμετοχής, δεν ξεπέρασε το 62%, ενώ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν 67%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ