- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: «Δεν υπάρχουν φτωχοί στην Τουρκία… πουλάμε εκατομμύρια ψυγεία»
Δείκτης ευημερίας το μπουζ ντουλάπ
Αφοπλιστικό και πειστικό το επιχείρημα του προέδρου της Τουρκίας και υποψήφιου για μια ακόμη θητεία για το επίπεδο της ευημερίας στη χώρα.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, δείκτης ευημερίας είναι ο αριθμός των ψυγείων που πωλούνται στην Τουρκία από το 2002, οπότε και βρέθηκε για πρώτη φορά στην εξουσία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
«Το 2002 πωλούνταν 91.000 αυτοκίνητα ενώ το 2017 πουλήθηκαν 723.000. Τότε είχαν πουληθεί περίπου 1,088 εκατομμύρια ψυγεία ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτασε τα 3,107 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια φτωχοί άνθρωποι. Αν υπάρχει ένα ψυγείο σε κάθε σπίτι, αυτό σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε ένα κάποιο σημείο ευημερίας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στη δυτική επαρχία Σακαράγια.
Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις και κάποιοι αντίπαλοι του θυμήθηκαν ότι το ψυγείο σε κάθε σπίτι στην Τουρκία είναι μια πραγματικότητα δεκαετιών.
Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπάλου του Μουχαρέμ Ιντζέ: «Η τελευταία αυτή ομιλία δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα και τους απλούς πολίτες βρίσκεται ο Ερντογάν. Πριν από σένα πού διατηρούσαμε τα τρόφιμα, σε κουφάλες δέντρων;». «Ενώ αποκαλεί πολυτέλεια το ψυγείο, ο ίδιος απολαμβάνει "λευκό τσάι" αξίας 840 ευρώ. Οι συμπολίτες μας είχαν ψυγεία εδώ και 40 χρόνια αλλά ο Ερντογάν τα αδειάζει», κατέληξε ο Ιντζέ σε δική του ομιλία, την Τρίτη, στο Αϊδίνι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.