Κοσμος

Ιάπωνες έσφαξαν 120 έγκυες φάλαινες στο ετήσιο κυνήγι που εξαπολύουν για χάρη της «επιστημονικής έρευνας» (σκληρές εικόνες)

Κόλαφος η έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13839218.jpg
© EPA/TIM WATTERS / SEA SHEPHERD AUSTRALIA

Περισσότερες από 120 έγκυες φάλαινες σκοτώθηκαν πέρυσι κατά τη διάρκεια του ετήσιου κυνηγιού των θηλαστικών που εξαπολύουν οι Ιάπωνες για «ερευνητικούς και επιστημονικούς λόγους» σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας.

Στις 12 εβδομάδες που διαρκεί το κυνήγι φαλαινών των Ιαπώνων σκοτώθηκαν 333 θηλαστικά, εκ των οποίων τα 181 ήταν θηλυκά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τις 181 νεκρές φάλαινες minke οι 122 ήταν έγκυες. Το κυνήγι των 12 εβδομάδων στη θάλασσα της Ανταρκτικής έγινε με άδεια που εξασφάλισαν οι Ιάπωνες φαλαινοθήρες. Παρέκαμψαν τη διεθνή νομοθεσία και πήραν το πράσινο φως για τη θανάτωση συνολικά 333 φαλαινών για χάρη «επιστημονικής έρευνας του είδους».

13839216.jpg
© EPA/KATE DAVISON

«Η θανάτωση 122 εγκύων φαλαινών είναι ένα σοκαριστικό στατιστικό στοιχείο και μια θλιβερή απόδειξη της βαρβαρότητας του κυνηγιού των θηλαστικών από την Ιαπωνία», δήλωσε η επικεφαλής της οργάνωσης Humane Society International, Αλεξία Ουελμπιλάβ.

«Είναι μια επιπλέον απόδειξη, σε περίπτωση που χρειαστεί, των βίαιων και αχρείαστων αποστολών για τις φάλαινες. Εξάλλου υπάρχουν έρευνες για τα θηλαστικά που δεν καταφεύγουν στη χρήση βίας και είναι απολύτως ικανοποιητικές», πρόσθεσε.

7842947.jpg
© EPA/FRANCK ROBICHON


Το 2014 το Διεθνές Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση υπέρ της προσωρινής παύσης της ετήσιας σφαγής φαλαινών στον Νότιο Ωκεανό. Οι δικαστές διαπίστωσαν ότι το πρόγραμμα Jarpa ΙΙ των Ιαπώνων δεν ήταν για επιστημονικούς λόγους. Δύο χρόνια μετά η Ιαπωνία άρχισε να κυνηγά τις φάλαινες με τη δέσμευση ότι θα μειώσει τα ποσοστά των θηραμάτων.

5357447.jpg
© EPA/MONEY SHARMA

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ