Κοσμος

Ένοχος ο λοχίας που «πείραξε» το αλεξίπτωτο της συζύγου του για να την σκοτώσει και να πάρει τα λεφτά της

Η γυναίκα έζησε από θαύμα - Ο κατηγορούμενος είχε πολλά χρέη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sergeant.jpg

Ένοχος κρίθηκε από τη βρετανική δικαιοσύνη ο λοχίας που σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της συζύγου του για να την σκοτώσει με σκοπό να οικειοποιηθεί τα χρήματα της αποζημίωσης από την ασφάλεια ζωής της.

Ο 38χρονος Εμίλ Σίλιερς κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας αλλά και για απόπειρα δηλητηρίασης όταν πείραξε τη βαλβίδα παροχής αερίου στο σπίτι του για να προκαλέσει διαρροή γκαζιού και να σκοτώσει τη σύζυγό του. Ο Βρετανός λοχίας έθεσε δύο φορές σε κίνδυνο τη ζωή της Βικτόρια Σίλιερς για το ποσό των περίπου 135.000 ευρώ.  

Το θύμα και σύζυγος, Βικτόρια Σίλιερς, είναι έμπειρη εκπαιδεύτρια ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο και φυσιοθεραπεύτρια στο στρατό. Ο κατηγορούμενος πρότεινε στη σύζυγό του να πάει για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο στις 5 Απριλίου του 2015. Έπεσε από ύψος 1.200 μέτρων και επέζησε με πολύ βαριά, σχεδόν θανατηφόρα τραύματα. Όλοι κάνουν λόγο για θαύμα.  

Για την ποινή σε βάρος του κατηγορούμενου ο δικαστής δήλωσε ότι θα ζητήσει αναφορά από τον δικαστικό επιμελητή για το πόσο «επικίνδυνος» είναι για την κοινωνία ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε πολλά χρέη και ήλπιζε να απαλλαγεί από τις οφειλές του με την ασφάλεια ζωής της συζύγου του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ