Κοσμος

Οργή στους Podemos για την πολυτελή βίλα του Ιγκλέσιας

Αποφασίζουν αν ο επικεφαλής και η σύντροφός του μπορούν να συνεχίσουν στις θέσεις τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iglesias.jpg
© EPA/ZIPI

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους των Podemos η αποκάλυψη για την αγορά της βίλας των 540.0000 ευρώ από τον επικεφαλής του κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας και τη σύντροφό του.

«Ο κώδικας αξιών των Podemos δεν είναι μια τυπικότητα. Είναι μια δέσμευση του να ζεις όπως ο εργαζόμενος λαός ώστε να μπορείς να τον εκπροσωπείς», δήλωσε για το ζεύγος ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές τους ο δήμαρχος της πόλης Κάντιθ, Χοσέ Μαρία Γκονζάλεθ.

Από την πλευρά τους ωστόσο Ιγκλέσιας και Μοντέρο φαίνονται να μην αντιλαμβάνονται τον λόγο για τον οποίο ξέσπασαν τόσο μεγάλες αντιδράσεις για την αγορά της υπερπολυτελούς βίλας τους.

«Δεν πίστευα ότι αυτό θα προκαλούσε μια τέτοια δημόσια συζήτηση ή θα γινόταν μεγάλη είδηση. Αλλά πιστεύω ότι όταν αμφισβητείται η αξιοπιστία του ηγέτη ενός κόμματος, αυτός θα πρέπει να το αντιμετωπίζει και να μην κρύβεται» δήλωσε ο Ιγκλέσιας το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώνοντας το εσωκομματικό δημοψήφισμα στο οποίο τα μέλη των Podemos καλούνται να απαντήσουν αν πιστεύουν ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο θα πρέπει να συνεχίσουν ως γενικός γραμματέας και ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος.

«Τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να αποφασίσουν τόσο αν θα πρέπει να συνεχίσουμε στις θέσεις μας όσο και αν θα πρέπει να παραμείνουμε βουλευτές» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Μοντέρο, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και σύντροφος του Ιγκλέσιας σχολίασε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν χάσει το δικαίωμά τους στην ιδιωτικότητα και ευχήθηκε κανείς να μην βρεθεί στη θέση τους. «Το γνωρίζαμε ότι θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση όταν αποφασίσαμε να εμπλακούμε με την πολιτική», είπε επίσης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ