- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Hurriyet για τον Γιάννη Μπουτάρη: «Επιτέθηκαν στον δήμαρχο γιατί αγαπά τους Τούρκους και τον Ατατούρκ»
Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας
Πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet» έγινε ο Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την άγρια επίθεση που δέχθηκε, το Σάββατο (19.05.2018), κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο.
Η τουρκική ιστοσελίδα αναφέρεται στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως οφείλεται στο γεγονός πως ο Γιάννης Μπουτάρης «είναι γνωστός για τις απόψεις του για τους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ».
Στη συνέχεια, αφού παραθέτει τα γεγονότα και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που καταδίκασε το περιστατικό, η «Hurriyet» υπενθυμίζει ότι ο Μπουτάρης πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2012 είχε προτείνει να ονομαστεί «Ατατούρκ» ο δρόμος της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ.
«Ωστόσο, υποχώρησε, λόγω έντονων αντιδράσεων», αναφέρει το δημοσίευμα. Και καταλήγει: «Αφού εκλέχθηκε δήμαρχος το 2012, δέχθηκε έντονη κριτική όταν δήλωσε πως ‘ Τούρκοι είναι αδέρφια μου’ ».
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην «Hurriyet», το 2016, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δηλώσει: «Έχουμε δημιουργήσει έναν μύθο για τον Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν φονιάς. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.