- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο λόγος που στο Λονδίνο σκέφτονται να απαγορεύσουν τις διαφημίσεις φαστ φουντ στα ΜΜΜ
Τι ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος του Λονδίνου
Το Λονδίνο σχεδιάζει να απαγορεύσει τις διαφημίσεις πρόχειρου, ανθυγιεινού φαγητού σε όλο το δίκτυο των δημόσιων μεταφορών προκειμένου να καταπολεμήσει την παιδική παχυσαρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Σαντίκ Καν.
Σχεδόν τέσσερα στα δέκα παιδιά (ποσοστό 40%) ηλικίας 10-11 ετών που ζουν στο Λονδίνο είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του βρετανικού κοινοβουλίου.
«Η παιδική παχυσαρκία στο Λονδίνο είναι μια ωρολογιακή βόμβα και είμαι αποφασισμένος να δράσω. Αν δεν κάνουμε συγκεκριμένα βήματα για να την καταπολεμήσουμε, δεν φροντίζουμε τα παιδιά μας και θέτουμε ένα τεράστιο βάρος στις ήδη πιεσμένες υπηρεσίες υγείας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.
Η απαγόρευση θα στοχοθετεί εταιρείες που παράγουν ή πωλούν προϊόντα πλούσια σε λιπαρά, αλάτι ή ζάχαρη.
Οι διαφημίσεις τροφίμων και αναψυκτικών έβαλαν περίπου 20 εκατομμύρια λίρες στο ταμείο του δικτύου Μεταφορών του Λονδίνου κατά το οικονομικό έτος 2016-17. «Περίπου τα δύο τρίτα (αυτού του ποσού) προέρχται από τρόφιμα και ποτά με πολλά λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη», σχολίασε ένας εκπρόσωπος του δημάρχου.
Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας και Έρευνας για τον Καρκίνο έχει διαπιστώσει ότι οι διαφημίσεις ανθυγιεινών προϊόντων, ιδίως εκείνων που απευθύνονται σε παιδιά, ασκούν ιδιαίτερη πίεση στις οικογένειες όταν θα πρέπει να επιλέξουν τι θα φάνε και θα πιούν.
«Θέλω να μειώσω την επιρροή και την πίεση που ασκούνται στα παιδιά και για οικογένειες ώστε να κάνουν ανθυγιεινές επιλογές. Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι μπορώ για να αντιμετωπίσω το ζήτημα με την εξουσία που διαθέτω και να βοηθήσω τους Λονδρέζους να κάνουν υγιεινές επιλογές για τους ίδιους και τα παιδιά τους», συνέχισε ο δήμαρχος.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει το βήμα και να μας ακολουθήσει σ' αυτόν τον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.