Κοσμος

13χρονος ξύπνησε από κώμα μόλις οι γονείς του επέτρεψαν τη δωρεά των οργάνων του (εικόνες)

Την επόμενη μέρα θα οριζόταν ο χρόνος θανάτου του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
paidi.jpg
facebook

Αίσθηση και συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία του 13χρονου Trenton McKinley από την Αλαμπάμα, ο οποίος είχε υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά τραύματα σε ατύχημα και ανέκτησε τις αισθήσεις του λίγο αφού οι γονείς του υπέγραψαν τα έγγραφα δωρεάς των οργάνων του.

nekros1.jpg


Το παιδί είχε χτυπήσει σοβαρά το κεφάλι του όταν καρότσα πάνω στην οποία είχε ανέβει αναποδογύρισε και τον πλάκωσε. Η μητέρα του υπέγραψε τα χαρτιά της δωρεάς των οργάνων του, όταν έμαθε ότι ήταν συμβατά με τα όργανα που χρειάζονταν πέντε άλλα παιδιά. 

Μία μέρα, ωστόσο, πριν το οριστικό τέλος, ο 13χρονος έδωσε τα πρώτα σημάδια ανάνηψης και σιγά σιγά άρχισε να επανακτά τις αισθήσεις του, όπως περιγράφει η Daily Mail.

nekros2.jpg

«Την επόμενη μέρα επρόκειτο να γίνει η τελευταία εξέταση στον εγκέφαλό του και να οριστεί ο χρόνος θανάτου του, όταν όμως εξέπεμψε σημάδια ζωής ακυρώσαμε τις εξετάσεις», περιγράφει η μητέρα του. Το παιδί είναι αντιμέτωπο με νευρόπονους και σύντομα θα υποβληθεί σε επέμβαση για τη συγκόλληση του κρανίου του, όμως καθημερινά παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.
 

nekros3.jpg

Η μητέρα του έγραψε στο Facebook ότι άρχισε να αναπνέει μόνος του και, όταν ξύπνησε, μιλούσε σε πλήρεις προτάσεις.

Ωστόσο, ο δρόμος για ανάκαμψη δεν ήταν εύκολος. Ο Trenton έχει χάσει πολλά κιλά και υποφέρει καθημερινά από πόνο και επιληπτικές κρίσεις.

Ο Trenton έχει κάνει μέχρι στιγμής τρεις επεμβάσεις στον εγκέφαλο.

«Από εκεί που ο εγκέφαλός του δεν είχε σημάδια ζωής, τώρα περπατά, μιλά, διαβάζει, κάνει ακόμα και ασκήσεις μαθηματικών. Είναι θαύμα», λέει η μητέρα του. Ο ίδιος ο μικρός θεωρεί ότι κατά τη διάρκεια του κώματός του βρισκόταν στον παράδεισο.

nekros4.jpg


«Ήμουν σε ένα ανοιχτό λιβάδι και περπατούσα ευθεία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση εκτός του Θεού. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, ακόμα και οι γιατροί το παραδέχθηκαν», δήλωσε το παιδί στο FOX10.

Οι γονείς άρχισαν ήδη έρανο για τη συγκέντρωση των απαραίτητων για την επέμβασή του χρημάτων.  Το ποσό των 4000 δολαρίων που χρειάζονται, συγκεντρώθηκε μέσα σε λίγες μέρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ