- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Der Standard: Πολιτικό μήνυμα για υποχώρηση της Άγκυρας στο θέμα των «2» η άμεση απελευθέρωση του Τούρκου εργάτη
«Η Αθήνα περιμένει τους "ομήρους του Ερντογάν"»
Ως «πολιτικό μήνυμα» της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τουρκίας ερμηνεύει η Der Standard την απόφαση απελευθέρωσης του τούρκου εργάτη που συνελήφθη στις Καστανιές του Έβρου κατόπιν παραβίασης των ελληνοτουρκικών συνόρων. «Η Αθήνα περιμένει τους 'ομήρους του Ερντογάν'» τιτλοφορεί την ανταπόκρισή της η αυστριακή εφημερίδα, επικαλούμενη ελληνικές κυβερνητικές δηλώσεις (συγκεκριμένα του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, που είχε χαρακτηρίσει ομήρους της Τουρκίας τους δύο στρατιωτικούς). Ο ανταποκριτής εκτιμά ότι πρόθεση της Αθήνας είναι να ωθήσει την Άγκυρα να διευθετήσει το ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Τουρκία.
«Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη δύο μήνες έγκλειστοι σε τουρκική φυλακή. Τώρα έπεσε στα χέρια της ελληνικής συνοριοφυλακής ένας τούρκος εργάτης. Μετά από μία μέρα αφέθηκε ελεύθερος», σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα, αναφέροντας ότι ο τούρκος οδηγός εκσκαφέα φέρεται να είχε εισχωρήσει -κατά λάθος όπως δήλωσε στο δικαστήριο- κατά δέκα μέτρα στο ελληνικό έδαφος.
«Κάτι τέτοιο ήταν παλαιότερα αμελητέο και ξεκαθαριζόταν κατά κανόνα επί τόπου με ταχείες διαδικασίες. Σήμερα έχει καταστεί σοβαρό πολιτικό ζήτημα», σχολιάζει ο ανταποκριτής της εφημερίδας, επισημαίνοντας ότι «οι εντάσεις στη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είχαν χρόνια να κλιμακωθούν τόσο πολύ». Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «η απελευθέρωση του τούρκου εργάτη θα πρέπει να είναι ένα πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση στην Άγκυρα προκειμένου να υποχωρήσει επιτέλους», δίνοντας αίσια λύση στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών.
Πηγή: Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.