Κοσμος

Ένοχος για φόνο - Μαχαίρωσε την αφεντικίνα του 15 φορές και χάραξε στο μέτωπό της τη λέξη «νταής»

Ο 52χρονος άκουσε την ετυμηγορία απαθής - Δηλώνει καταθλιπτικός και αυτοκτονικός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
jillian-howell-murder.jpg

Δύο ώρες και 20 λεπτά συσκεπτόταν το σώμα των ενόρκων στο δικαστήριο του Χόουβ στη Βρετανία για να κρίνει τελικά ένοχο για ανθρωποκτονία τον  Ντέιβιντ Μπράουνινγκ για τη δολοφονία της διευθύντριας και προϊσταμένης του στο πανεπιστήμιο Τζιλ Χάουελ.

Ο κατηγορούμενος μαχαίρωσε 15 φορές το θύμα του και χάραξε στο μέτωπό της τη λέξη: «νταής». Ένα «ευχαριστώ» ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.

Ο 52χρονος άκουσε απαθής και ατάραχος την καταδίκη του.

david-browning-jillian-howell_4299311.jpg


Η 46χρονη ήταν αφεντικό του στο Πανεπιστήμιο που εργαζόταν και προσκάλεσε τον συνεργάτη της για δείπνο. Έφτασε σπίτι της με λουλούδια και κρασί. Ήταν όμως αποφασισμένος για αυτό που θα συμβεί. Λίγη ώρα αργότερα ο 52χρονος τη μαχαίρωνε στην πλάτη. «Κάθαρμα» του φώναξε και προσπάθησε να αρπάξει το μαχαίρι από τα χέρια του. Ήταν αδίστακτος. Συνέχισε να τη μαχαιρώνει. «Συγγνώμη Τζιλ, αυτό σου κάνει η ψυχική αρρώστια».

Η σχέση τους είχε συγκρούσεις όταν η Τζιλ Χάουελ προσχώρησε στο τμήμα μισθοδοσίας του Πανεπιστημίου του Μπράιτον ως ανώτερή του. Στη δίκη είπε ο 52χρονος πως ένιωθε να τον εξευτελίζει. Με το πέρασμα του χρόνου λύθηκαν οι διαφορές τους και έγιναν φίλοι.

Ο Μπράουνινγκ δήλωσε ότι πάσχει από κατάθλιψη από το 2016 και συγκεκριμένα μετά το θάνατο του πατέρα του. Η Χάουελ, η οποία ήταν εθελόντρια στους καλούς Σαμαρίτες, είχε πει σε φίλους της ότι ήθελε να βοηθήσει ψυχολογικά τον Μπράουνινγκ, να του φτιάξει τη διάθεση και να τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα με τη ζωή του και τον εαυτό του. Ο κατηγορούμενος, όμως, ανέπτυξε μια εξάρτηση από την 46χρονη και με τον καιρό έγινε κτητικός, εμμονικός και ζηλιάρης.

Μήνες πριν τη σκοτώσει είχε αγοράσει ένα κυνηγετικό μαχαίρι και ένα κυνηγετικό όπλο. Ισχυρίστηκε ότι περνούσε καθημερινά από το μυαλό του να αυτοκτονήσει. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός
Eurovision 2024: Ένας πολιτικοποιημένος, απολιτικός και αχρείαστος διαγωνισμός

Όταν το κριτήριο για την τέχνη είναι η στάση του καλλιτέχνη απέναντι στα προβλήματα της διεθνούς συγκυρίας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διαγωνισμό τραγουδιού

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.