Κοσμος

Ουζάι Μπουλούτ: «Η ώρα να σταματήσουμε την Τουρκία είναι τώρα»

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος γράφει για τη σταθερά προκλητική στάση της Άγκυρας προς την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
uzaybulut.jpg

Σταθερά προκλητική χαρακτηρίζει τη στάση της Άγκυρας προς την Ελλάδα η Τουρκάλα δημοσιογράφος Ουζάι Μπουλούτ σε νέο άρθρο της στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Gatestone .

Αναφέρεται συγκεκριμένα στα δυο τουρκικά μαχητικά F-16 που παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Ναύαρχος κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, καθώς πετούσαν από τη Ρω προς το νησί της Ρόδου.

«Με την κατοχή της βόρειας Κύπρου το 1974 και την πολιορκία της συριακής πόλης Αφρίν τον περασμένο Μάρτιο, η Τουρκία προφανώς αισθάνεται απρόκλητη και πρόθυμη να συνεχίσει και αυτή τη φορά, όπως φαίνεται, θα προχωρήσει με τα ελληνικά νησιά που είναι πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.  Μετά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο, τα τουρκικά ΜΜΕ κλιμακώνουν σταδιακά μια ανθελληνική, προπολεμική κάλυψη όσον αφορά την Ελλάδα και την κατοχή των νησιών της», γράφει η Μπουλούτ.

Υποστηρίζει ότι κι άλλα μεγάλα πολιτικά κόμματα στην Τουρκία «ενώνουν» τις απόψεις και επιθυμία τους για να εισβάλουν στα νησιά του Αιγαίου-η μόνη «διαφωνία τους είναι το ποιος φταίει για το γεγονός ότι η Ελλάδα από την αρχή κυριαρχούσε στα νησιά». 

«Το 2011, η Ελλάδα ξεκίνησε τη δική της διερεύνηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και ενώ θα ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί με την Τουρκία όσον αφορά τις οικονομικές συμφωνίες, η Τουρκία έχει άλλο σκοπό. Για την ώρα, οι Τούρκοι πολιτικοί απειλούν την Ελλάδα στην Τουρκική εθνική τηλεόραση. Ο σύμβουλος του Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να εκδικηθεί τους Έλληνες, ισχυριζόμενος ότι σκότωσαν τον παππού του. Η ώρα να σταματήσουμε την Τουρκία είναι τώρα», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ