- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρμενία: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης καλεί τους πολίτες να κλείσουν δρόμους, αεροδρόμια και τρένα
Μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς του για τον πρωθυπουργικό θώκο
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να προχωρήσουν στον «πλήρη αποκλεισμό» των δρόμων, των σιδηροδρομικών σταθμών και των αεροδρομίων της χώρας, μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς του από το κοινοβούλιο για τη θέση του πρωθυπουργού.
«Αύριο από τις 08.15 τοπική ώρα όλοι οι δρόμοι θα είναι αποκλεισμένοι, ανακοινώνουμε τον πλήρη αποκλεισμό, τα αεροδρόμια και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί θα είναι αποκλεισμένοι» δήλωσε ενώπιον δεκάδων χιλιάδων οπαδών του που κατέκλυσαν το κέντρο του Γερεβάν, καλώντας σε «πολιτική ανυπακοή» τους συμπολίτες τους.
Ο ίδιος είπε ότι η διαμαρτυρία θα είναι ειρηνική και ζήτησε από τους αστυνομικούς να συμμετάσχουν στο κίνημά του.
Νωρίτερα σήμερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Αρμενίας απέτυχε να συγκεντρώσει τις ψήφους που χρειαζόταν στο κοινοβούλιο, σε μια ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής της κυβέρνησης, έπειτα από κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εβδομάδων που οδήγησαν σε παραίτηση τον προκάτοχό του Σερζ Σαρκισιάν.
Ο Πασινιάν, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού, προέτρεψε τους βουλευτές να ξεπεράσουν τις κομματικές γραμμές και να τον υποστηρίξουν, αφού το κυβερνών Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ του.
Συνεπώς, ο Πασινιάν συγκέντρωσε 45 ψήφους, λιγότερες από τις 53 που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο σώμα των συνολικά 105 εδρών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.