Κοσμος

Αλλάζει την ιστορία ο Ερντογάν: Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη, την ώρα που υποχωρούσαν

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις από τον Τούρκο σουλτάνο στον πρώτο σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
erdogan2342.gif
EPA/TURKISH PRESIDENTAL PRESS OFFICE HANDOUT

Τη δική του εκδοχή για τη μικρασιατική καταστροφή και συγκεκριμένα για το πώς κάηκε η πόλη της Σμύρνης, παρουσίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος διεκδικεί επανεκλογή στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, βρέθηκε το Σάββατο στη Σμύρνη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταστροφή της πόλης το 1922. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εμπορικό επιμελητήριο, κατηγόρησε τους Έλληνες ότι την έκαψαν.

«Το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε στην κληρονομιά αυτής της ωραίας πόλης είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη, την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που έχει βγει το όνομα στους Τούρκους. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή τα έχουν κάνει αυτοί που λένε τον εαυτό τους πολιτισμένο» ανέφερε ο Τούρκος σουλτάνος, διατηρώντας σε υψηλούς τόνους την αντιπαράθεση με την Ελλάδα λόγω της προκλητικής στάσης που υιοθετεί σε σειρά «ευαίσθητων» θεμάτων (Αιγαίο, Έλληνες στρατιωτικοί).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ