- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γενς Στόλτνμπεργκ: Ζητά λύση στο ονοματολογικό για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
«Τώρα έχουμε νέο μομέντουμ», είπε ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας
Την ξεκάθαρη θέση του ΝΑΤΟ επανέλαβε ο Γενς Στόλτνμπεργκ, ο οποίος θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Ο κ. Στόλτνμπεργκ επισήμανε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ.
«Η θέση του ΝΑΤΟ είναι ξεκάθαρη. Μόλις το θέμα του ονόματος λυθεί, τότε θα μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Το θέμα του ονόματος παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, αλλά τώρα έχουμε νέο μομέντουμ. Ελπίζουμε Αθήνα και Σκόπια να φτάσουν σε κοινώς αποδεκτή λύση για το ονοματολογικό», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά το πέρας της συνεδρίασης, στις Βρυξέλλες.
Λίγο νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως, προκειμένου να πάρει πρόσκληση η ΠΓΔΜ για το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να υλοποιηθούν η απόφαση του Βουκουρεστίου του 2008, καθώς και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από την άλλη πλευρά, ότι πρέπει να συμφωνήσει σε ονομασία erga omnes «και να προχωρήσουμε σε μία συνολική θετική συμφωνία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.