- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων υπέγραψαν οι δήμαρχοι Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και Σκοπίων κ. Πέτρε Σιλέγκοφ. Μετά την υπογραφή του συμφώνου ο κ. Καμίνης έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Ζόραν Ζάεφ.
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανταποδίδοντας την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου των Σκοπίων στην Αθήνα, επισκεπτόμενος τα Σκόπια υπογράμμισε ότι «σήμερα, οι δύο πόλεις δείχνουν την επιθυμία να ανατρέψουν τα στερεότυπα.
Αυτή είναι η κοινή αφήγηση που μας ενώνει. Να φέρουμε τις δύο πρωτεύουσες πιο κοντά, σε μία περίοδο που οι δύο χώρες μας καταβάλλουν προσπάθεια να ξεπεράσουν παλιές διαφορές και να χαράξουν μία νέα πορεία συνεργασίας».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που συμμετείχαν δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την πΓΔΜ, ο δήμαρχος Αθηναίων, επεσήμανε ότι «οι μεγάλες πόλεις, και ειδικά οι πρωτεύουσες, πρέπει να λειτουργούν ως φάροι λογικής και μετριοπάθειας, ως πεδία σύγκλισης όπου οι πολίτες συναντιούνται και προσπαθούν μαζί για τα κοινά θέματα και την ανάπτυξη».
Ο δήμαρχος Σκοπίων κ. Πέτρε Σιλέγκοφ τόνισε ότι «είναι εύκολο να μαλώνεις, το δύσκολο είναι να κάνεις φιλίες και να συνεργάζεσαι», επισημαίνοντας ότι για τις δύο πόλεις διανοίγεται πεδίο συνεργασίας στη διοίκηση, την ψηφιακή τεχνολογία, την καινοτομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την πολεοδομία.
Ο κ. Σιλέγκοφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στα αγάλματα που πλημμυρίζουν την πόλη, σημείωσε ότι πίσω από την εξάπλωσή τους κρύβονται σκάνδαλα που εξετάζει η δικαιοσύνη.
«Η απόφαση για στενότερη συνεργασία των πόλεων της Αθήνας και των Σκοπίων πιστεύουμε ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς, ελπίζοντας να συνεισφέρουμε στη γεφύρωση μίας διαφοράς που μας κρατάει στο παρελθόν» ανέφεραν οι κ.κ. Καμίνης και Σιλέγκοφ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ασκήσεις για τα παιδιά πώς να αντιδρούν σε συναγερμό για μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Πάνω από 1.000 οι νεκροί σε Κονγκό και Ουγκάντα
Νέες εκκενώσεις κοινοτήτων, συνολικά 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους
Πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή - Το σχέδιο εκκένωσης είχε εκπονηθεί από το 2023
Ο οδηγός δυσκολευόταν να διατηρήσει το Bulldog στην πορεία του, θυμίζοντας σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης
Μπαράζ επικρίσεων για το περιεχόμενο της συμφωνίας - Επικίνδυνη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή
Εκτοξευτήρες πυραύλων και drones ξαναφτιάχνονται από την Τεχεράνη μετά τους βομβαρδισμούς
«Συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμη δήμαρχος του Μάντσεστερ», απαντάει η αντιπολίτευση
Για κινδύνους διαδικτυακής παρενόχλησης κάνουν λόγο οι Βρυξέλλες
Τρίτη επίθεση σε μια εβδομάδα στις μεγάλες αποθήκες της Wildberries
Νέο πακέτο δασμών σε πάνω από 80 εμπορικούς εταίρους - Έντονες διεθνείς αντιδράσεις
Εγκατέλειψαν άρον άρον δημοφιλή τουριστικό προορισμό
Ανάρτηση ψευδών ειδήσεων, πλαστά έγγραφα και παρενόχληση μεταξύ άλλων
Απογειώθηκε μαχητικό F16 και «εξουδετέρωσε» την απειλή
Η κρίση της αλήθειας, η δημαγωγία, ο δημόσιος χώρος και το νόημα της πολιτικής ελευθερίας μέσα από δύο κορυφαίες φιλοσοφικές ματιές.
«Είναι ένας μπ@στ@ρδος, τον πυροβόλησα»
Μεγάλες φωτιές καίνε σε απόσταση χλμ. από την πρωτεύουσα Μαδρίτη
Ο Ντέιβ περνούσε επί χρόνια καθημερινά έξω από το σπίτι της βιολογικής του οικογένειας
Την κατηγορούν για «ιδεολογικό ασυμβίβαστο» και «υποκρισία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.