- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων υπέγραψαν οι δήμαρχοι Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και Σκοπίων κ. Πέτρε Σιλέγκοφ. Μετά την υπογραφή του συμφώνου ο κ. Καμίνης έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Ζόραν Ζάεφ.
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανταποδίδοντας την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου των Σκοπίων στην Αθήνα, επισκεπτόμενος τα Σκόπια υπογράμμισε ότι «σήμερα, οι δύο πόλεις δείχνουν την επιθυμία να ανατρέψουν τα στερεότυπα.
Αυτή είναι η κοινή αφήγηση που μας ενώνει. Να φέρουμε τις δύο πρωτεύουσες πιο κοντά, σε μία περίοδο που οι δύο χώρες μας καταβάλλουν προσπάθεια να ξεπεράσουν παλιές διαφορές και να χαράξουν μία νέα πορεία συνεργασίας».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που συμμετείχαν δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και την πΓΔΜ, ο δήμαρχος Αθηναίων, επεσήμανε ότι «οι μεγάλες πόλεις, και ειδικά οι πρωτεύουσες, πρέπει να λειτουργούν ως φάροι λογικής και μετριοπάθειας, ως πεδία σύγκλισης όπου οι πολίτες συναντιούνται και προσπαθούν μαζί για τα κοινά θέματα και την ανάπτυξη».
Ο δήμαρχος Σκοπίων κ. Πέτρε Σιλέγκοφ τόνισε ότι «είναι εύκολο να μαλώνεις, το δύσκολο είναι να κάνεις φιλίες και να συνεργάζεσαι», επισημαίνοντας ότι για τις δύο πόλεις διανοίγεται πεδίο συνεργασίας στη διοίκηση, την ψηφιακή τεχνολογία, την καινοτομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την πολεοδομία.
Ο κ. Σιλέγκοφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στα αγάλματα που πλημμυρίζουν την πόλη, σημείωσε ότι πίσω από την εξάπλωσή τους κρύβονται σκάνδαλα που εξετάζει η δικαιοσύνη.
«Η απόφαση για στενότερη συνεργασία των πόλεων της Αθήνας και των Σκοπίων πιστεύουμε ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς, ελπίζοντας να συνεισφέρουμε στη γεφύρωση μίας διαφοράς που μας κρατάει στο παρελθόν» ανέφεραν οι κ.κ. Καμίνης και Σιλέγκοφ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.