Κοσμος

Ένοχος ο Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλικές επιθέσεις

Ο «αγαπημένος μπαμπάς» της αμερικανικής τηλεόρασης απειλείται με πολλά χρόνια στη φυλακή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19355875.jpg
EPA/TRACIE VAN AUKEN

Ο «αγαπημένος μπαμπάς» της αμερικανικής τηλεόρασης Μπιλ Κόσμπι κρίθηκε ένοχος σε τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Το BBC μεταδίδει ότι ο 80χρονος Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός κρίθηκε ένοχος για τη χορήγηση υπνωτικής ουσίας και για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της πρώην παίκτριας καλαθοσφαίρισης και πρώην υπαλλήλου του πανεπιστημίου Τεμπλ, Άντρεα Κόνσταντ στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια το 2004.

Bill Cosby verdict: guilty on all counts of aggravated indecent assault | ABC News special report


Για κάθε μία από τις κατηγορίες ο Μπιλ Κόσμπι απειλείται με τουλάχιστον δεκαετή κάθειρξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σώμα των ενόρκων χρειάστηκε τουλάχιστον 52 ώρες διαβουλεύσεων σε διάστημα έξι ημερών για να μην καταφέρει τελικά να καταλήξει σε απόφαση στην πρώτη ακροαματική διαδικασία με κατηγορούμενο τον Μπιλ Κόσμπι τον Ιούνιο του 2017.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η ενάγουσα Κοσντάντ δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος τής έδωσε τρία χάπια, τα οποία μάλιστα αποκάλεσε «αυτοί είναι οι φίλοι σου».

Υπήρχαν πολλές καταγγελίες σε βάρος του κωμικού και από άλλες γυναίκες. Οι περισσότερες γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι τις νάρκωνε ρίχνοντας χάπια στο ποτό τους και μετά τις βίαζε. Ο ηθοποιός ωστόσο υποστήριζε πάντα ότι το σεξ ήταν συναινετικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ