- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την Παρασκευή η ιστορική πρώτη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας
Ο Κιμ αναμένεται να διασχίσει πεζός τη στρατιωτική διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο χωρών
Η Νότια και η Βόρεια Κορέα κατέληξαν σε συμφωνία για το πρωτόκολλο, το θέμα της ασφάλειας και τη δημοσιογραφική κάλυψη για τη συνάντηση κορυφής των ηγετών τους αργότερα αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο προεδρικός Γαλάζιος Οίκος στη Σεούλ.
Ο Κουν Χιουκ-κι, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Γαλάζιου Οίκου, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα θέματα αυτά ύστερα από τρεις γύρους συνομιλιών σε υπηρεσιακό επίπεδο.
Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών πραγματοποιήθηκε σήμερα και διήρκησε τρεισήμισι ώρες, στο χωριό Πανμουντζόμ, στην αποστρατικοποιημένη περιοχή μεταξύ των δύο χωρών, ενόψει της συνόδου κορυφής που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα εκεί την Παρασκευή.
Ο Κουν δήλωσε ότι ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα έχουν μια ιστορική, πρώτη συνάντηση νωρίς την Παρασκευή, πριν από τη σύνοδο κορυφής και το επίσημο δείπνο.
Η Βόρεια Κορέα επέτρεψε στους νοτιοκορεάτες δημοσιογράφους να μεταδώσουν απευθείας τη συνάντηση κορυφής από το Πανμουνγκάκ, το βορειοκορεατικό κτίριο που βρίσκεται κατά μήκος του στενού δρόμου στο κέντρο του Πανμουτζόν, ο οποίος χωρίζει τις δύο χώρες.
Ο Κιμ αναμένεται να διασχίσει πεζός τη στρατιωτική διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο χωρών, που σηματοδοτείται μόνο από ένα χαμηλό τσιμεντένιο πεζούλι σε ένα στενό διάδρομο μεταξύ των κτιρίων του χωριού. Στο ίδιο σημείο αναμένεται να δώσουν τα χέρια οι δύο ηγέτες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
O Mάικλ Γουόρντ απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες
Η κρίση αποδίδεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων
Η υπόθεση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και λόγω του στόχου της επίθεσης
Γιατί δεν βρίσκουν ποιο τρόφιμο το μεταδίδει
Τι αναφέρει η Βρετανίδα Κέλι Κλαρκ
Χιλιάδες εξαγριωμένοι στους δρόμους - Ανησυχία για την ασφάλεια των γυναικών
Η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού Πίτερ Μαγιάρ
Οι πυρηνικές δοκιμές, η βομβιστική επίθεση στο πλοίο της Greenpeace και η γαλλική εμπλοκή
Ο όρος στο συμβόλαιο αγοράς που μπορεί να μπλοκάρει τη μεταπώληση
Μερικοί βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στα οχήματά τους
Δεν χάνουν χρόνο οι Εργατικοί για τη διάδοχη κατάσταση στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ποιος έδωσε τις 500.000 λίρες
Τι αποκαλύπτουν Ισραηλινοί αξιωματούχοι
Ποιοι είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.