- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σοκαριστικό βίντεο: Η αστυνομία ηθών του Ιράν έδειρε γυναίκα επειδή φορούσε χαλαρά το χιτζάμπ της
Έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο από Ιράν στο οποίο μια γυναίκα εμφανίζεται να ξυλοκοπείται από την «αστυνομία ηθών», επειδή δεν φορούσε με τρόπο που να ικανοποιεί τις γυναίκες μέλη της ειδικής μονάδας το χιτζάμπ της.
Σύμφωνα με τον ιρανικό νόμο, είναι υποχρεωτικό για τις γυναίκες να καλύπτουν το σώμα τους απ' την κορυφή έως τα νύχια, όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, αλλά αρκετές είναι εκείνες τον αψηφούν και προτιμούν ένα πιο χαλαρό χιτζάμπ που αφήνει σε κοινή θέα τα μαλλιά τους.
Στο βίντεο φαίνεται η κοπέλα να δέχεται αρχικά προφορική επίπληξη επειδή φορούσε χαλαρό το μαντίλι της, αλλά λίγο αργότερα μία από τις γυναίκες της αστυνομίας ηθών την χαστουκίζει. Η συνέχεια είναι πιο δραματική καθώς οι γυναίκες της αστυνομίας την ακινητοποιούν στο έδαφος. Η νεαρή, που φέρεται να είναι γύρω στα 25, φωνάζει «αφήστε με, αφήστε με», ενώ προειδοποιεί μία από τις αστυνομικούς ότι θα υποβάλλει μήνυση εναντίο της με εκείνη να της απαντά «δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα».
Για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα με τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για «ασυνήθιστη μεταχείριση μιας γυναίκας από τη αστυνομία ηθών». Ωστόσο, η ανακοίνωση αφήνει υπόνοιες ότι η νεαρή προσέβαλε την αστυνομία όταν της ζητήθηκε να σεβαστεί το νόμο.
Πάντως στα κοινωνική δίκτυα το περιστατικό καταδικάστηκε έντονα. «Πώς μπορεί κανείς να δικαιολογήσει μια τέτοιου είδους μεταχείριση;» έγραψε στο Twitter h αντιπρόεδρος του Ιράν για γυναικεία ζητήματα Masoumeh Ebtekar και προσέθεσε: «Ακόμη και εάν προσβλήθηκαν, είναι δυνατόν η αστυνομία να αντιδρά με αυτό τον τρόπο; Καταδικάζω, κατηγορηματικά αυτή την συμπεριφορά και θα ερευνήσω το θέμα. Πρόκειται για μια σκληρή και αντι-θρησκευτική συμπεριφορά που δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.